Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΟ Δήμαρχος ΚΥΘΗΡΩΝ “Απαιτείται η μέγιστη δυνατή ψυχραιμία”

Ο Δήμαρχος ΚΥΘΗΡΩΝ “Απαιτείται η μέγιστη δυνατή ψυχραιμία”

Η νύχτα στο νησί μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πολύ μεγάλης φωτιάς. Υπάρχει από την πρώτη στιγμή τεράστια κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του νησιού, οι οποίες διαρκώς ενισχύονται με οχήματα, προσωπικό και δασοκομάντος από την Πελοπόννησο.

Επικεφαλής αυτή τη στιγμή είναι ο Αρχιπύραρχος της Τρίπολης κ. Λαρέζος, ενώ σε λίγο φτάνει στο νησί και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος με πολύ μεγάλη ενίσχυση από την υπόλοιπη Χώρα. Η απόδοση ευθυνών δεν γίνεται ποτέ εν μέσω συμβάντος και δεν είναι της παρούσης.

Αυτή τη στιγμή προέχει η κατάσβεση της φωτιάς που στην περιοχή των Κυπριωτιανίκων μαίνεται ανεξέλεγκτη. Στο σημείο αυτό βρίσκονται και οι περισσότερες δυνάμεις. Το προσωπικό της ΔΕΗ ενισχύθηκε ήδη από την Πελοπόννησο και αυτή τη στιγμή παλεύει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθώς κάηκαν πολλές κολώνες στην περιοχή της Σκληρής. Δημότες ή επισκέπτες που δεν σχετίζονται με την πυρκαγιά να απομακρυνθούν άμεσα για να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων. Όλα τα διαθέσιμα βυτία, μηχανήματα έργου, μπουλτνόζες, φορτωτές και Jcb να μεταβούν άμεσα στην περιοχή του συμβάντος.

Παρακαλούμε για ψυχραιμία και για πιστή τήρηση των οδηγιών της Πυροσβεστικής και των υπευθύνων πολιτικής προστασίας. Η απώλεια της ψυχραιμίας εν μέσω ενός τόσο σοβαρού συμβάντος είναι ό,τι χειρότερο.

Στράτος Χαρχαλάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ