Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΓ. Τσούρνος: "Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας «Σοβιετοποιεί» τη Δημοκρατία"

Γ. Τσούρνος: “Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας «Σοβιετοποιεί» τη Δημοκρατία”

Κάποτε θα μάθουμε όλη την αλήθεια για όσα συνέβησαν κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση με την Τροϊκα το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015.

Ποιοι παράγοντες ανάγκασαν τον κ. πρωθυπουργό να προβεί στη γνωστή «κωλοτούμπα» και να υπογράψει το μνημόνιο.
Πολλοί πιστεύουν ότι το σχέδιο του ήταν να δημιουργήσει ρήξη με την Ε.Ε. ώστε να δρομολογήσει ένα καθεστώς τύπου «Μαδούρο» για τη πατρίδα.
Ίσως τότε του διεμηνυθεί ότι η ρήξη θα είχε ως συνέπεια την πλήρη αποδιοργάνωση της κοινωνίας και την απώλεια της πρωθυπουργίας του.

Ευτυχώς ο κίνδυνος αυτός απεφεύχθει παρά το κόστος των 90 δις που είχε για την οικονομία η μέχρι τότε αλλοπρόσαλη πολιτική του. Τώρα πλέον, από τότε επιδιώκει την «Σοβιετοποίηση» της δημοκρατίας στοχοποιώντας όλους
εκείνους που αποτελούν εμπόδιο. Δικαιοσύνη, Μ.Μ.Ε., Πανεπιστήμια, ιδιωτική πρωοτοβουλία, δημόσια διοίκηση, εκλογικό σύστημα κ.λ.π..

Οι τόσο αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές ψηφίζονται υπό την πίεση της Τρόϊκας αλλά δεν εφαρμόζονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και καθημερινά. Είμαστε μάρτυρες της συμπεριφοράς αυτής. Το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη παιδεία με τη σωρεία των ρουσφετολογικών τροπολογιών το επιβεβαιώνει.

Η διαρκής στοχοποίηση των δικαστικών είναι το στρατηγικό σχέδιο τους.
Η νέα διαπλοκή γιγαντώνεται.
Η απλή αναλογική θα δημιουργήσει πλήρη ακυβερνησία αν και όταν ισχύσει.
Οι αναρχικοί και οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» προστατεύονται και μεταφέρονται με τα περιπολικά της αστυνομίας.
Θα είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η κατάσταση αυτή θα βελτιωθεί αφού με τη πολιτική αυτή ελπίζει ο πρωθυπουργός να έχει ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Ο πρωθυπουργός πουλάει ελπίδες για να κερδίσει χρόνο. Η κατάσταση διαρκώς θα χειροτερεύει.
Έχει δίκιο ο αρχηγός της Ν.Δ. που ισχυρίζεται ότι η παραμονή του κ. Τσίπρα στη πρωθυπουργία βλάπτει σοβαρά την δημοκρατία, την οικονομία και την εν γένει ελληνική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρουσφετολογώντας συγκροτεί ένα κομματικό στρατό ο οποίος θα εμποδίσει τον κ. Μητσοτάκη να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Να θυμόμαστε πάντα τη περίοδο 1990-1993 τότε που οι συνδικαλιστές και λοιποί κρατικοδίαιτοι προέβαλαν εμπόδια.

Συμπέρασμα.
Ο Λαός χρειάζεται ενημέρωση στο επίπεδο του καφενείου και το έργο αυτό ανήκει στη Ν.Δ. και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ θα αυξάνεται όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, πρόωρες ή κανονικές.

Να γνωστοποιηθούν τα ονόματα των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σιτίζονται στο κρατικό πρυτανείο χωρίς να προσφέρουν αξιόλογη υπηρεσία.

Να υπάρξει οργνανωμένη αντίδραση σε κάθε προσπάθεια «σοβιετοποίησης» της πατρίδας.
Η Ελλάδα αξίζει μιας καλύτερης διακυβέρνησης.
Η δημοκρατία να προστατευτεί με κάθε δημοκρατικό μέσο πριν είναι αργά.

Ναύπλιο Αύγουστος 2017
Γ. Τσούρνος

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ