Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΏρα 15.12: Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη η φωτιά στην Ξυλοκέριζα Σπετσών ... (Φωτό+Βίντεο)

Ώρα 15.12: Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη η φωτιά στην Ξυλοκέριζα Σπετσών … (Φωτό+Βίντεο)

Η προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς με κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Νοτιο-Ανατολικής Ελλάδας επαληθεύτηκε πριν λίγο, αφού φωτιά έχουμε στο νησί των Σπετσών.

Η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και κινείται Νοτιο-Ανατολικά.

Η φωτιά λόγω του δυνατού αέρα που φυσά στην περιοχή είναι αρκετά επικίνδυνη και στην περιοχή σπεύδουν προς βοήθεια δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αργολίδα, ενώ έχει ζητηθεί και στήριξη από αέρα.

Να θυμίσουμε ότι στο νησί δρα και Εθελοντική Δύναμη Πυροπροστασίας που αυτή την στιγμή παλεύει με τις φλόγες… που είναι ορατές ακόμη και από τα Λευκάκια Ναυπλίου.

Σε λίγο νεώτερα…

Ώρα: 13.54  Τρία οχήματα από Ναύπλιο και Άργος βρίσκονται πλέον επάνω στο νησί των Σπετσών και κατεθύνονται νότια προς την περιοχή της Ξυλοκέριζας Σπετσών. Η φωτιά έχει κατευθυνθεί νότια και έχει απομακρυνθέι από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων…ενώ ακόμη είναι ανεξέλεκτη…

Ώρα: 14.08  Στη περιοχή της Ξυλοκέριζας σύμφωνα με πληροφορίες πλέον βρίσκονται και δύο ελικόπτερα. Ένα Ericsson και ένα Canadair επιχειρούν στην προσπάθεια για έλεγχο της πυρκαγιάς στις Σπέτσες.

Ώρα: 14.55  

Καμμία πρόοδος στην προσπάθεια ελέγχου της φωτιάς στην Ξυλοκέριζα Σπετσών. Το δύσβατο του εδάφους είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η σχεδόν επί μια ώρα των ελικοπτέρων δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς την πορεία της φωτιάς με συνέπεια την δημιουργία νέων μετόπων. Πέντε μέτωπα αυτή την στιγμή.
Να σημειωθεί ότι στην πορεία της φωτιάς βρίσκονται και λίγα σπίτια.

Η Φωτιά στην Ξυλοκέριζα Σπετσών όπως φαίνεται από το Τολό

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ