Ώρα 14.08: Ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες στην Ξυλοκέριζα Σπετσών

- Advertisement -

Η προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς με κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Νοτιο-Ανατολικής Ελλάδας επαληθεύτηκε πριν λίγο, αφού φωτιά έχουμε στο νησί των Σπετσών.

- Advertisement -

Η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και κινείται Νοτιο-Ανατολικά.

Η φωτιά λόγω του δυνατού αέρα που φυσά στην περιοχή είναι αρκετά επικίνδυνη και στην περιοχή σπεύδουν προς βοήθεια δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αργολίδα, ενώ έχει ζητηθεί και στήριξη από αέρα.

Να θυμίσουμε ότι στο νησί δρα και Εθελοντική Δύναμη Πυροπροστασίας που αυτή την στιγμή παλεύει με τις φλόγες… που είναι ορατές ακόμη και από τα Λευκάκια Ναυπλίου.

Σε λίγο νεώτερα…

Ώρα: 13.54  Τρία οχήματα από Ναύπλιο και Άργος βρίσκονται πλέον επάνω στο νησί των Σπετσών και κατεθύνονται νότια προς την περιοχή της Ξυλοκέριζας Σπετσών. Η φωτιά έχει κατευθυνθεί νότια και έχει απομακρυνθέι από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων…ενώ ακόμη είναι ανεξέλεκτη…

Ώρα: 14.08  Στη περιοχή της Ξυλοκέριζας σύμφωνα με πληροφορίες πλέον βρίσκονται και δύο ελικόπτερα. Ένα Ericsson και ένα Canadair επιχειρούν στην προσπάθεια για έλεγχο της πυρκαγιάς στις Σπέτσες.

 

 

- Advertisement -