Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, αύριο, 1η Αυγούστου στη μισή Ελλάδα

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, αύριο, 1η Αυγούστου στη μισή Ελλάδα

Κατηγορία κινδύνου 4 για Αττική, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο και ορισμένα νησιά του Αιγαίου

Οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται αύριο φαίνεται πως οδήγησαν την Γενική Γραμμματεία Πολιτικής Προστασίας να εκδώσει ανακοίνωση για κίνδυνο πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Τρίτη 1η Αυγούστου, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τέλος, σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

 

 

 

 

φωτο: protothema.gr

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ