Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΤων οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς άδετε …. Άρθρο του Γιώργου Τσούρνου

Των οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς άδετε …. Άρθρο του Γιώργου Τσούρνου

Είναι πολλά και διαρκώς αυξάνονται τα κρούσματα της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και ενώ το σπίτι της δημοκρατίας έχει πάρει φωτιά, όλοι εμείς ανάλογα με το βαθμό ευθύνης του καθενός μας «άδωμεν» από τους καναπέδες δίνοντας την εντύπωση ότι αδιαφορούμε για τον υφιστάμενο κίνδυνο ενδεχόμενης δημοκρατικής εκτροπής.

   Ας επιχειρήσουμε μία τηλεγραφική αναφορά των «κρουσμάτων» αυτών.

   –  Η χλιαρή αντιμετώπιση των αναρχικών από την αστυνομία η οποία φαίνεται ότι έχει εντολές «άνωθεν» δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες και ο καθ΄ύλη αρμόδιος υπουργός «προστασίας του πολίτη» προστατεύει μόνο την καρέκλα του.

   –  Το νομοσχέδιο για την παιδεία μας μεταφέρει στη θλιβερή κατάσταση του 1982 προκειμένου να γιγαντώσει την κομματικοποίηση της παιδείας. Η προσπάθεια καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος αποβλέπει στην πλήρη ακυβερνησία διότι αυτή εξυπηρετεί κομματικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

   Παρόμοια προσπάθεια έχει εξαγγελθεί και για την Τ.Α.  προκειμένου να αποκρύψει την αναμενόμενη αποτυχία της στο χώρο αυτό.

   –  Για κομματικούς λόγους υποθάλπει την ατιμωρησία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν συγκροτεί πειθαρχικά συμβούλια και εκκρεμούν 4351 υποθέσεις μέχρι  τέλους του 2016.

   –  Η απροκάλυπτη επίθεση στη δικαιοσύνη γίνεται διότι αποτελεί εμπόδιο στα αντιδημοκρατικά σχέδια του πρωθυπουργού.

   –  Η διαπλοκή γιγαντώνεται με αριστερό πρόσιμο.

   –  Το βαρουφάκειο παράλληλο νόμισμα σχεδιάστηκε για να μας οδηγήσει εκτός Ε.Ε.

   –  Η ήδη προηγηθείσα οικονομική ζημία των 100 δις παραμένει ατιμώρητη.

   –  Όσο για την ανάπτυξη που διαρκώς εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός (στα λόγια), ας είναι καλά ο δασάρχης του Πειραιά ο οποίος (με εντολές άνωθεν;) εμποδίζει την αξιοποίηση του αεροδρομίου του Ελληνικού, έργο το οποίο θα δημιουργήσει 70.000 θέσεις εργασίας.

   -Η υπερφορολόγηση θα συνεχίζεται διαρκώς αυξανόμενη ώστε να επέλθει κοινωνική αναταραχή και να δοθεί η αφορμή στην κυβέρνηση για την εφαρμογή «λιγώτερης δημοκρατίας».

   -Τα όσα φαίνεται να προγραμματίζονται για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ειδικώτερα τα περί «δημοψηφισμάτων» θυμίζουν πολιτική Μαδούρο της Βενεζουέλας. Ίσως είναι στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού η «Μαδουροποίηση» της Χώρας;.

   Αν τα ανωτέρω στέλνουν μήνυμα, τότε προβάλλει η ανάγκη ενεργού προστασίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

   Θα χρειαστεί οργανωμένη συμπαράσταση η επομένη κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να τηθασεύσει αυτό το «μπάχαλο» που θα παραλάβει.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια κατάσταση, πλην όμως  σε πολύ μικρότερη κλίμακα αντιμετώπισε και ο πατέρας του την περίοδο 1990 – 1993 με τους κομματικούς συνδικαλιστές και τους εν γένει  σιτιζόμενους στο κρατικό πρυτανείο να εμποδίζουν κάθε χρήσιμη μεταρρύθμιση.

   Συμπέρασμα

Οι βουλευτές κυρίως αλλά και οι φερόμενοι ως υποψήφιοι βουλευτές, ως κορυφαίοι προστάτες της Συνταγματικής νομιμότητας και του εθνικού συμφέροντος, να περιορίσουν τις εμφανίσεις τους σε γιορτές και πανηγύρια και να ηγηθούν εκστρατείας ενημέρωσης του πολίτη.

   Από κοντά και τα κομματικά στελέχη πρώην και νυν αλλά και κάθε πολίτης που συμμερίζεται τις ανησυχίες μου ώστε να ενημερωθεί ο Λαός για πιθανούς κινδύνους.

Διασώθηκε παραμονή μας στην Ε.Ε. το καλοκαίρι του 2015  με την 17ωρη διαπραγμάτευση … και όταν διαπίστωσε ο Πρωθυπουργός ότι αν δεν υπέγραφε το μνημόνιο  την επομένη δεν θα ήταν πρωθυπουργός.

   Μας στοίχισαν 100 δις ευρώ τα capital controls χωρίς κανείς να τιμωρηθεί αλλά ακόμη και σήμερα ο κίνδυνος ενός κοινωνικού διχασμού δεν έχει παρέλθει.

                                           Ναύπλιο  Ιούλιος  2017

                                                  Γ. Τσούρνος 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ