Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΕγκαίνια στο νέο λιμάνι του Γυθείου που μπορούν πλέον να δένουν κρουαζιερόπλοια

Εγκαίνια στο νέο λιμάνι του Γυθείου που μπορούν πλέον να δένουν κρουαζιερόπλοια

Μετά από αρκετές δυσκολίες και εμπόδια, το νέο λιμάνι του Γυθείου είναι έτοιμο και παραδίδεται και επίσημα σε χρήση, φιλοδοξώντας να αποτελέσει υποδομή ανάπτυξης για όλη τη Λακωνία και τη νότια Πελοπόννησο.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 8:00 μμ, σύμφωνα με πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ανατολικής Μάνης και της Διαχειριστικής Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και νυν Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, αποφάσισε το 2002 την αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων μήκους έως 200 μέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρεία μελετών CNWAY, η δαπάνη κατασκευής έργου ανήλθε σε 22.320.000 ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού ακτοπλοΐας με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης δύο πρυμνοδετούμενων πλοίων, καθώς και μία θέση πλαγιοδέτησης ενός εμπορικού. Το συνολικό μήκος των νέων κρηπιδωμάτων ανέρχεται σε 153,5 μέτρα με χερσαίο χώρο 5.600 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, έγινε επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κατά 110 μέτρα με παράλληλη κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την εξωτερική παραβολή κρουαζιερόπλοιων.

Το νέο λιμάνι Γυθείου μπορεί να φιλοξενήσει: Ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ρ) μήκους 200 μ. στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μώλου, δύο επιβατικά – οχηματαγωγά (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοία μήκους 100 μ., και ένα φορτηγό (Φ/Ρ) πλοίο μήκους 80 μ.

Πληροφορίες-φωτο: Cnway engineering consultants

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ