Συστατικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
3 κολοκύθια
500 γρ. σπανάκι baby
80-100 γρ. ελαιόλαδο
2,2 κιλά ντομάτες
1 σκ. σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
21 φύλλα λαζάνια
300 γρ. φέτα
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι δυόσμο
3 κ.σ. θυμάρι
3 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες 0,5 εκ. και τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη και τις ανακατεύουμε.
Τις στρώνουμε στο τηγάνι σε δόσεις. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
Κόβουμε το κολοκύθια σε λεπτές φέτες 0,5 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
Τα στρώνουμε στο τηγάνι, ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη στο μπολ με τις μελιτζάνες.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες 0,5 εκ., προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ 25×35 απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και στρώνουμε 7 λαζάνια.
Απλώνουμε από πάνω 1 στρώση ντομάτες, 1 στρώση μελιτζάνες, 1 στρώση κολοκύθια και το 1/3 από το σπανάκι.
Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. δυόσμο, 1 κ.σ. άνηθο, 100 γρ. φέτα και 70 γρ. γραβιέρα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Συνολικά κάνουμε τρείς στρώσεις από τα λαζάνια, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα τυριά.
Πριν βάλουμε τη τελευταία δόση από τα τυριά, πασπαλίζουμε με το ζουμί που έχει μείνει στο μπολ με τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι.
Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Νέα Κίο ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΑΡΜ. Ο Χάρης Σελλής πρόεδρος της ΔΕΥΑ…
Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών και αυτό το Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις ενόψει των εορτών των…
ΑΣΕΠ: 677 διορισμοί σε δήμους Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την κατανομή διακοσίων έντεκα (211) ατόμων…
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Μεσσηνίας διενεργεί συνεχόμενους ελέγχους στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης με σκοπό…
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα και τις ευχές του έδωσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Ἀγαπητοὶ ἀδελφοί, Τὰ…
ΣYNOΛO YΠOXPEΩΣEΩN ΚΕΔΑΜ ΠPOΣ TPITOYΣ KAI ΔHMOΣIOYΣ ΦOPEIΣ: 1.915.000€ Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά…