Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΗ θέση των επιχειρηματιών για την πυρκαγιά στο Κάστρο Μονεμβασιάς...«μεμονωμένη ενέργεια ιδιώτη»

Η θέση των επιχειρηματιών για την πυρκαγιά στο Κάστρο Μονεμβασιάς…«μεμονωμένη ενέργεια ιδιώτη»

Θέση για το θέμα της αιτίας που προκάλεσε την πυρκαγιά πάνω στο Κάστρο της Μονεμβασιάς Λακωνίας, πήρε με έγγραφη ανακοίνωσή της, η Ένωση Επιχειρηματιών της περιοχής.

Χαρακτηρίζει το γεγονός ως «μεμονωμένη ενέργεια ιδιώτη», ενώ ισχυρίζεται ότι η πυρκαγιά δεν οφείλεται στη χρήση των βεγγαλικών από πλευράς Δήμου.

Το σχετικό κείμενο της έγγραφης επιστολής, έχει ως εξής:

«Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη Δημοτική Αρχή, τη Περιφερειακή Αρχή, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό ,την Αρχαιολογική Υπηρεσία και κάθε άλλο φορέα, καθώς και τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς ,στο Κάστρο της Μονεμβασιάς .

Με συνεργασία ,συντονισμένα και χωρίς πανικό ,όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατάφεραν να αποσοβήσουν τη διαφαινόμενη καταστροφή ,την στιγμή που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία χιλιάδων θεατών !!

Από τα μέχρι ώρας στοιχεία, φαίνεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από μεμονωμένη ενέργεια ιδιώτη και προφανώς ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τη χρήση βεγγαλικών των επισήμων εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας .Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως κάθε χρόνο η καύση της γολέτας και η ρίψη βεγγαλικών, γίνεται από ειδικευμένο προσωπικό και λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των θεατών και του χώρου.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστούμε από καρδιάς τους χιλιάδες επισκέπτες που και φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους και την υπομονή τους ,ενώ τους ζητούμε συγγνώμη για όποια ταλαιπωρία υπέστησαν λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της χτεσινής βραδιάς .

Η Μονεμβάσια είναι ένας ανοιχτός τόπος για όλους και οι επιχειρήσεις της θα υποδεχόμαστε πάντοτε τους επισκέπτες μας με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς.

Τέλος η Ένωση μας προτίθεται να κάνει χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της -μετά και την ανακοίνωση του επίσημου πορίσματος για τα αιτία της πυρκαγιάς –προκειμένου αφ ενός να διαφυλάξει τη θεαματικότερη εκδήλωση του καλοκαιριού και αφ ετέρου να προστατέψει το τόπο μας από ανάλογα περιστατικά στο μέλλον».

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ