Η δραματική διάσωση του ορειβάτη που είχε εγκλωβιστεί στον Όλυμπο από το Σάββατο

- Advertisement -

Εντοπίστηκε και διασώθηκε από πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ύστερα από εγκλωβισμό στην ορθοπλαγιά του Μύτικα στον Όλυμπο, ο ορειβάτης V.K. 29 ετών, ρουμανικής υπηκοότητας, από ομάδες της, 8 ης ΕΜΑΚ, 2 ης ΕΜΑΚ και των Π.Υ. Ελασσόνας και Λιτοχώρου.

- Advertisement -

Η αναζήτηση ξεκίνησε στις 15/07/2017 και ώρα 23:15 έπειτα από ειδοποίηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Κατόπιν τούτου, η υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα με, οκτώ άτομα με τρία οχήματα από την 8 η ΕΜΑΚ, έξι άτομα και δυο οχήματα από την 2 η ΕΜΑΚ, τέσσερα άτομα με ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και δύο άτομα με ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

Το άτομο εντοπίστηκε στις 18/07/2017 και περί Ω/12:00 σε απόκρημνο σημείο και σε ύψος 2.800 μέτρα στη βάση της ορθοπλαγίας του Μύτικα Ολύμπου.
Επι δώδεκα ολόκληρες ώρες από την στιγμή που τον εντόπισαν οι διασώστες προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον ορειβάτη που ήταν παγιδευμένος επι τρείς ημέρες σε ορθοπλαγιά στον Όλυμπο.

Διασώθηκε με τη χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο μέσω ορειβατικού μονοπατιού, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών στην περιοχή Βρυσοπούλες Ολύμπου, όπου παρελήφθη από μονάδα του Ε.Κ.Α.Β.

 

 

 

 

- Advertisement -