Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠανελλαδική 24ωρη απεργία εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό την Πέμπτη- Η ΓΣΕΕ στο πλευρό...

Πανελλαδική 24ωρη απεργία εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό την Πέμπτη- Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των απεργών

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων(ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) για τον επισιτιστικό και τουριστικό κλάδο καθώς όπως σημειώνεται, παρά τα συνεχή ρεκόρ εσόδων και επισκεψιμότητας στον τουρισμό για τον κλάδο στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει το παραμικρό θετικό αντίκτυπο.

Αντιθέτως η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ κάνει λόγο για εργοδοτική ασυδοσία η οποία έχει επιφέρει απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, με την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη νέα νομοθεσία διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις επιμένοντας «στην προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και στην επιβολή πολλαπλών μειώσεων στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές, όπως με το αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ και την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί την Πέμπτη ημέρα κήρυξης της 24ωρης απεργίας.

ΓΣΕΕ στηρίζει τους απεργούς

Τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, η οποία έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση, στις 10 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στηρίζει η ΓΣΕΕ.
«Είναι αδιανόητο, την ώρα που η χώρα μας έχει ρεκόρ επισκεψιμότητας τουριστών και κατ΄ επέκταση, εσόδων για τον κλάδο, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό να βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα με τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά και πολλές φορές να είναι ανύπαρκτα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ.
Παράλληλα, η Συνομοσπονδία δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτεί από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία τους, «αφού, σε καμία περίπτωση, η ανάπτυξη στον τουρισμό δεν συνδυάζεται με ευελιξία, απολύσεις και εξαθλίωση».

 

 

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ