Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΥΓΕΙΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑΟι ειδικοί μίλησαν: Αυτές είναι οι τροφές που θα σε κάνουν χαρούμενη!

Οι ειδικοί μίλησαν: Αυτές είναι οι τροφές που θα σε κάνουν χαρούμενη!

Είναι αλήθεια ότι η εποχή που ζούμε δεν σε αφήνει το περιθώριο να χαρείς πολύ για μία θετική στιγμή που έχεις. Ωστόσο αυτό εξαρτάται κι από τον χαρακτήρα του καθένα. Αν εσύ νιώθεις ότι σε έχει πάρει από κάτω όλη η κατάσταση και θέλεις να δεις τον εαυτό σου να χαίρεται, τότε δεν έχεις παρά να φας! Ναι σωστά διάβασες.

Αν τρως σωστά και υγιεινά, συμπεριλαμβανομένου συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά έχεις πολλές πιθανότητες να γίνεις ευτυχισμένη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που έχει δημοσιευτεί παλιότερα από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαντ.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, σε έρευνα που έγινε σε περίπου 1.000 άτομα ηλικίας 25 έως 74 ετών, όσοι καταναλώνουν τρεις ή περισσότερες ποσότητες φρούτων ή λαχανικών την ημέρα τείνουν να είναι περισσότερο αισιόδοξοι και χαρούμενοι από εκείνους που αντιστοίχως τρώνε δύο ή λιγότερες τέτοιες μερίδες την ημέρα. Επιπλέον είχαν και λιγότερο άγχος στην καθημερινότητά τους.

«Τα άτομα που ήταν περισσότερο αισιόδοξα έτειναν να έχουν στο αίμα τους υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών όπως η β-καροτίνη», σημειώνει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας Τζούλια Μπόεμ.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ