Η ομελέτα είναι ένα γρήγορο φαγητό κι ότι πρέπει για το καλοκαίρι. Ειδικά όταν την φτιάχνουμε με σπαράγγια η γεύση της είναι πεντανόστιμη.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνιθο
ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο. Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.
2.Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
3.Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους.
4.Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
5.Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά. Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.
Ένας 35χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην Καλαμάτα, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο…
Μετά από αλλεπάλληλες και πολυετείς προσπάθειες, το υδατοδρόμιο Ναυπλίου έλαβε επιτέλους την περιβαλλοντική αδειοδότηση, με…
Σύλληψη 21χρονου για απάτη στο Άργος. Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και…
Άλλο ένα περιστατικό επίθεσης ανηλίκου σε έτερο ανήλικο είχαμε χθες 18 Δεκεμβρίου 2024 σε σε…
Ο ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας ενημερώνει ότι θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης των κάτωθι περιοχών λόγω εργασιών κατασκευών…
Κλείνουν τις γιορτές τα αθλητικά κέντρα Λόγω του εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα…