Η ομελέτα είναι ένα γρήγορο φαγητό κι ότι πρέπει για το καλοκαίρι. Ειδικά όταν την φτιάχνουμε με σπαράγγια η γεύση της είναι πεντανόστιμη.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνιθο
ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο. Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.
2.Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
3.Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους.
4.Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
5.Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά. Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.
Την 19η Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή εορτάζομε την ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν…
Στη σύλληψη δύο ανδρών για πολλαπλές κλοπές προέβη η Αστυνομική Διεύθυνση Ναυπλίου. Συνελήφθησαν, χθες (18.1.2025)…
Επιστροφή στα γήπεδα για τον Διομήδη Άργους με νίκη επί του Ζαφειράκη Νάουσας το Σάββατο…
Το Κεφαλάρι είναι ένα βαρόμετρο για τα νερά της περιοχής. Η κάμερα του ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ Tv…
Έρχεται η 2η Γιορτή Γκόγκας του Δήμου Άργους Μυκηνών! Μετά την περσινή επιτυχία, η 2η…
Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με ηλιοφάνεια να κυριαρχεί το…