Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΑπίστευτο: Εσύ γνωρίζεις τους κινδύνους από το ... μακιγιάζ;

Απίστευτο: Εσύ γνωρίζεις τους κινδύνους από το … μακιγιάζ;

το μακιγιάζ μπορεί να μας ομορφαίνει και να μας καλύπτει τις ατέλειες, ωστόσο κρύβει κάποιους κινδύνους που σίγουρα δε γνωρίζεις! Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σου τους επισημάνουμε. Τα προιόντα του μακιγιάζ πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να μην τα κρατάμε στο νεσεσέρ μας για πολύ καιρό γιατί υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί το δέρμα μας κι όχι μόνο. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί κατα καιρους σε μελέτες που έχουν γίνει. Μην αγοράζετε φθηνά καλλυντικά γιατί έχετε μεγαλύτερους κινδύνους να πάθετε κάποια μόλυνση.

Πρέπει να προσέξετε με το μέικ απ. Από την στιγμή που το αγοράζετε, πρέπει να το κρατήσετε στο νεσεσέρ για 6 μήνες. Υπάρχουν γυναίκες που το χρησιμοποιούν από 3-5 χρόνια! Η μάσκαρα επίσης θέλει μεγάλη προσοχή που έρχεται σε επαφή με τα μάτια. Κρατήστε την το πολύ 7-8 μήνες αλλιώς κινδυνεύετε με μολύνσεις. Άλλο καλλυντικό που χρησιμοποιούμε είναι το κραγιόν. Φροντίστε κι αυτό να το κρατάτε το πολύ ένα χρόνο κι όχι παραπάνω. Τώρα μάλιστα που είναι καλοκαίρι καλό είναι να το βάζετε στο ψυγείο.

Αν κρατάτε τα προιόντα μακιγιάζ για πολύ καιρό, μπορεί να προκαλέσετε βλάβες στο δέρμα, στα μάτια, και στα χείλη. Όταν ένα προιόν δεν πετιέται μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αποτελεί εστία μικροβίων. Οι δερματίτιδες, τα οιδήματα ακόμη και οι εφελκίδες είναι μερικά από τα οποία μπορεί να εμφανίσει μία γυναίκα όταν βάζει στο δέρμα της, τα πολυχρησιμοποιημένα προιόντά της.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ