Πληρότητα στους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών της χώρας

- Advertisement -

Πληρότητα έχουν πλέον οι δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών της χώρας, επιβεβαιώνοντας πως την περίοδο απόλυτης αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου θα επικρατεί το αδιαχώρητο στις παραλίες πολλών περιοχών σύμφωνα με το Euro2day.gr.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα φωτογραφίζονται, εμμέσως, οι περιοχές όπου μπορούν να αναζητηθούν ευκαιρίες της τελευταία στιγμής αλλά κι εκείνες που εμφανίζονται να παραμένουν εγκλωβισμένες σε μια γκρίζα ζώνη χαμηλής ζήτησης. Η εικόνα της ζήτησης για διαθέσιμα καταλύματα σε όλη τη χώρα, όπως διαμορφώνεται κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή, αποτυπώνεται σε ενδεικτικά στοιχεία που συνέλεξε το Euro2day.gr μέσω της γνωστής πλατφόρμας online κρατήσεων Booking.com.

Τα στοιχεία αφορούν στα επίπεδα πληρότητας που εμφανίζονται να καταγράφουν 58 γνωστές παραθεριστικές περιοχές, με βάση κρατήσεις για διακοπές μίας εβδομάδας (7 διανυκτερεύσεις) στο διάστημα 15-22 Ιουλίου. Ας επισημάνουμε σ’ αυτό το σημείο πως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά καθώς προέρχονται μόνο από την Booking.com, μέσω της οποίας, ωστόσο, προσφέρεται για κρατήσεις η πλειοψηφία των δωματίων ελληνικών ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων.

Επιπλέον, τα στοιχεία δίνουν μια εικόνα της ζήτησης για την ευρύτερη περιοχή και δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία ή καταλύματα, όπου τα επίπεδα πληρότητας ενδέχεται να είναι υψηλότερα ή και πολύ χαμηλότερα. Με βάση αυτές τις επισημάνσεις, η πληρότητα στη Μύκονο κινείται ήδη στα επίπεδα του 87%, ενώ στον έτερο πόλο του κορυφαίου δίδυμου κορυφής του ελληνικού τουρισμού, τη Σαντορίνη, τα δωμάτια αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, με την πληρότητα να φθάνει το 93%.

Η εικόνα στην Πελοπόννησο
Στην Πελοπόννησο είναι δεδομένο πως συγκεκριμένες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας και της Πύλου αγγίζουν πληρότητες πάνω από 90%. Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας φέρονται να έχουν διαθέσει τα 3/4 των δωματίων τους ενώ στις ανατολικές ακτές, Μονεμβασιά και Μάνη εμφανίζονται γεμάτες σε ποσοστό 70-75%.

Στον δημοφιλή πόλο του Πόρτο Χέλι, η πληρότητα εμφανίζεται να κυμαίνεται στα επίπεδα του 55%, αν και σε γνωστές μονάδες της περιοχής, τα διαθέσιμα δωμάτια είναι ελάχιστα και «αλμυρά».

Γεμάτες την ίδια στιγμή εμφανίζονται να είναι δύο δημοφιλείς περιοχές όπου οι παραθεριστές φθάνουν με το αυτοκίνητό τους. Πρόκειται για τη Νεάπολη Λακωνίας και την Άφυσσο Μαγνησίας, όπου η πληρότητα φθάνει το 100%.

- Advertisement -

________________