Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΑνοίγει ο νέος δρόμος που θα συνδέει την Νεάπολη με την Μονεμβασιά

Ανοίγει ο νέος δρόμος που θα συνδέει την Νεάπολη με την Μονεμβασιά

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 7μ,μ, θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου δρόμου που θα συνδέει την Νεάπολη με την Μονεμβασιά .

Μόλις 20 λεπτά θα είναι η διαδρομή από τον κόμβο του Κάμπου μέχρι την πόλη της Μονεμβάσιας ,με ένα δρόμο άνετο διπλής κυκλοφορίας, με μοναδική θέα ,που κατασκευάστηκε με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές από την Περιφέρεια.

Πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο έργο ανάπτυξης της Περιφέρειας στην περιοχή, που συνδέει ανατολικά τον δήμο Μονεμβασιάς με προοπτική την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας ,αλλά και φέρνοντας πιο κοντά τους κατοίκους των δύο Δημοτικών Ενοτήτων.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 30 /4/2013 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας συνολικού προϋπολογισμού 14.620.000,00 ευρώ. Η χρηματοδότηση κατασκευής του έργου έγινε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 στο οποίο εντάχθηκε με την υπ΄ αριθμόν 2393/12.7.2012 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Η μελέτη του έργου περιελάμβανε την κατασκευή νέας οδού συνολικού μήκους 9.097,68 μέτρων στην οποία περιλαμβάνεται ισόπεδος κόμβος μορφής Τ για την σύνδεσή της με την υπάρχουσα οδό Μονεμβασίας – Αγίου Φωκά και κυκλικός κόμβος στη σύνδεσή της με την υπάρχουσα επαρχιακή οδό προς Νεάπολη, στην περιοχή Δερματιάνικα.

Ένα αίτημα χρόνιο της τοπικής κοινωνίας που το υποστήριξε η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντία Τζανετέα ,έφτασε στην ολοκλήρωσή του και αποτελεί έναν πολύ σημαντικό οδικό άξονα ,προυπόθεση ανάπτυξης της Ανατολικής Λακωνίας και ιδιαίτερα των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Βοιών και Μονεμβασιάς.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ