Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: H Kατερίνα Στεφανίδη κορυφαία στο επί κοντώ στον κόσμο

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: H Kατερίνα Στεφανίδη κορυφαία στο επί κοντώ στον κόσμο

Πρόβα χρυσού για την Κατερίνα Στεφανίδη, που δείχνει ανίκητη λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του Λονδίνου. Η χρυσή ολυμπιονίκης μας στον ίδιο χώρο που σε λιγότερο από ένα μήνα θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση του στίβου έδειξε και πάλι την κλάση της, κατακτώντας την πρωτιά στον αγώνα του Diamond League περνώντας τα 4.81 μ.
Οι Λονδρέζοι έχουν παραδοσιακά κάθε χρόνο στο καλεντάρι τους αυτόν τον αγώνα τον οποίο και ονομάζουν Anniversary Games, καθώς το κάνουν για να θυμούνται τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσαν στην πόλη τους το 2012.

Το εντυπωσιακό για την αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ήταν και πάλι το γεγονός ότι έμεινε μόνη της στο ταρτάν με μοναδικό αντίπαλο το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ (βάζοντας τον πήχη ένα εκατοστό παραπάνω, στα 4.91 μέτρα). Μπορεί να μην το πέτυχε, αλλά το γεγονός ότι σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα, με όλα σχεδόν τα κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος παρόντα, έκανε τέτοια επιβλητική εμφάνιση, δείχνει πλέον ότι εκτός απο αγωνιστικό, έχει και τρομερό ψυχολογικό προβάδισμα, δεδομένου ότι όταν τα ύψη αρχίζουν να ανεβαίνουν, μια – μια οι αντίπαλές της εγκαταλείπουν και δεν μπορούν να περάσουν πάνω από τον πήχη.
Αυτό που δημιουργεί αίσθηση ακόμα περισσότερο είναι ότι η ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι η μόνη επικοντρίστρια στον κόσμο που έχει περάσει φέτος τέσσερις φορές τα 4.80 μέτρα, τρεις σε αγώνες του Ντάιμοντ Λιγκ και μία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες.
Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου πήρε και πάλι την πρωτιά με 4.70 μ., οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο (δυνατός αέρας και κρύο) όπως και το σύστημα των 4 χαμένων προσπαθειών στο σύνολο του αγώνα.
Η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις είναι η μόνη από τις ανταγωνίστριές της που έχει περάσει και αυτή τα 4.80 φέτος πάνω από μία φορά, για την ακρίβεια δύο.
«Το ξέρω ότι μπορώ να πηδήξω πάνω από το 4.91μ. και αυτό θα έρθει είτε τον Αύγουστο είτε τον Σεπτέμβριο. Το κοινό σήμερα ήταν φανταστικό και πιστεύω ότι στη Βρετανία ξέρουν τον στίβο. Επικροτούν όλους τους αθλητές, όχι μόνο τους δικους τους, και ξέρουν να ξεχωρίζουν μια καλή επίδοση από μία σπουδαία» τόνισε ικανοποιημένη η Κατερίνα Στεφανίδη.
Η Κουβανή Σίλβα έμεινε στα 4.55 και η Μόρις στα 4.65, ενώ η μόνη που την ακολούθησε μέχρι τα 4.73 με ατομικό ρεκόρ ήταν η Ελβετίδα Μπούχλερ.

 

 

 

Πηγή: tanea.gr

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ