Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με 30 φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις

- Advertisement -

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

- Advertisement -

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από 1 έως 9 Ιουνίου σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, διενήργησαν από 1 έως 9 Ιουλίου 2017, ελέγχους σε επιχειρήσεις στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ζάκυνθο, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.
Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (42) επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (30) περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:

Στη Σαντορίνη
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (11) αποδείξεων, συνολικής αξίας (396) ευρώ.
Σε καφετέρια, η μη έκδοση (5) αποδείξεων, συνολικής αξίας (168,5) ευρώ.
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (3) αποδείξεων, συνολικής αξίας (107,4) ευρώ.
Σε μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (29) ευρώ, ενώ παράλληλα βρέθηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος μη καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο – σνακ μπαρ αναψυκτήριο, η μη έκδοση απόδειξης, συνολικής αξίας (10,5) ευρώ.

Στη Μύκονο
Σε καφέ – εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (103,50) ευρώ.
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (20) αποδείξεων, συνολικής αξίας (1209,24) ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται (7) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο, να απασχολούνται (8) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (170) ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο – καφέ – μπαρ, η μη έκδοση (4) αποδείξεων συνολικής αξίας (52) ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (2) αποδείξεων συνολικής αξίας (48,60) ευρώ.
Σε καφέ – εστιατόριο, να απασχολούνται (6) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε κρεπερί, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

 

 

Στη Ζάκυνθο
Σε ψησταριά, η μη έκδοση (2) αποδείξεων συνολικής αξίας (51,50) ευρώ.
Σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση (3) αποδείξεων συνολικής αξίας (46) ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε καφετέρια – μπαρ να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε σνακ – μπαρ να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε καφετέρια – beach bar – εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες, ενώ επιπλέον, δεσμεύτηκαν (4) φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (23,50) ευρώ.
Σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται (9) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε κέντρο διασκέδασης, η μη έκδοση (32) αποδείξεων συνολικής αξίας (640) ευρώ, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται (4) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον δεσμεύτηκαν (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών για να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους. Για τη φορολογική παράβαση θα ενημερωθεί η αρμόδια (Δ.Ο.Υ.) και η (Α.Α.Δ.Ε.) προκειμένου να εφαρμοστεί αναστολή λειτουργίας για σαράντα οκτώ (48) ώρες.
Σε κέντρο διασκέδασης – καφετέρια, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον δεσμεύτηκαν (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών, για να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.
Σε καφετέρια – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον διαπιστώθηκε το κατάστημα να λειτουργεί καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής.
Σημειώνεται ότι σε δύο ακόμη καταστήματα «μπαρ», δεσμεύτηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.
Σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Σε ψαροταβέρνα, η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών, (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, μη καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Σε ψησταριά, η μη έκδοση απόδειξης και (3) εργαζόμενοι να απασχολούνται χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Σε εστιατόριο – κινητή μονάδα εστίασης, η μη έκδοση (2) αποδείξεων καθώς και (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση απόδειξης, (2) εργαζόμενοι να απασχολούνται χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε καφέ – μπαρ, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εταιρία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων, να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στον επιδειχθέντα πίνακα προσωπικού.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Επιπρόσθετα, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού για έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα ο 30χρονος, χρησιμοποίησε τα στοιχεία φαρμακείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προέβη στην αγορά (83) ιατρικών φίλτρων από εταιρία της Αττικής εκδίδοντας για τις αγορές αυτές (11) εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας (4.404,43) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες (Δ.Ο.Υ.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων .

 

- Advertisement -