Η μερέντα έχει υπέροχη γεύση και τρελαίνονται τόσο οι μικροί μας φίλοι όσο και οι μεγαλύτεροι. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε μία τούρτα από μερέντα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 δόση παντεσπάνι σοκολάτας σε 3 πατούς ή έτοιμα απο το σούπερ μάρκετ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
300 γρ. μερέντα ή νουτέλα
Σιρόπι για τα παντεσπάνια:
2 κουπες νερο
1 1/2 κουπα ζαχαρη
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τα παντεσπάνια ανάλογα με τις οδηγίες και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε κι αυτό να κρυώσει.
Παίρνουμε μια βάση για τούρτα ή μια πιατέλα, ανάλογα που θέλουμε να τη σερβίρουμε, βάζουμε τον πρώτο πατό από το παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγύ.
Αφού τραβήξει το σιρόπι το παντεσπάνι βάζουμε μια μικρή στρώση σαντιγύς και την απλώνουμε να πάει παντού.
Στη συνέχεια βάζουμε μια μεγάλη δόση νουτέλας (ανάλογα τα γούστα) κι από πάνω μια καλή δόση σαντιγυς.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τους 3 πατούς και στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη σαντιγυ.
Στολίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Την Τρίτη στις 11:00 (ώρα Βελγίου), 1000 ημέρες από τη ρωσική εισβολή, ο πρόεδρος της…
H ΔΥΠΑ σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) διενεργεί…
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: Ποινική δικαιοδοσία παράκτιου κράτους – πρόσφατη…
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου…
Την Κυριακή 15/12/2024 η ομάδα της "Re-Live first aid training" θα βρεθεί στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα…
Από την πλευρά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας - Δεσμοί Αίματος, θέλουμε να εκφράσουμε την…