Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο ράλι των προπολεμικών κλασικών αυτοκινήτων περνάει από Ναύπλιο και Επίδαυρο

Το ράλι των προπολεμικών κλασικών αυτοκινήτων περνάει από Ναύπλιο και Επίδαυρο

Ήδη 25 συμμετοχές είναι κλεισμένες… Το κόστος κάθε συμμετοχής ανέρχεται στα 4400 ευρώ!

Τι σημαίνει αυτό; Πως το ράλι που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Ελλάδα, είναι για λίγους και εκλεκτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στα υπέροχα μέρη της χώρας μας.

Σε αυτά τα μέρη και η Πάτρα αφού είναι η πύλη εξόδου στον δρόμο της επιστροφής των οχημάτων που θα συμμετάσχουν στο “Via Hellenica Classic”.

Σπάνια προπολεμικά αυτοκίνητα που υπήρξαν στην ιστορία και που χαρακτήρισαν την τεχνολογική ανάπτυξη μέχρι το 1978 θα παρελάσουν στα πολιτιστικά αξιοθέατα της Ελλάδας.

Οι αντίκες που αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις θα ξεκινήσουν από το Ντίσελντορφ και θα κάνουν μια μεγάλη απόσταση οδικώς σε μια όμορφη διαδρομή στις 15 Σεπτεμβρίου.

Από την Ανκόνα θα φτάσουν στην Πάτρα όπου θα ξεκινήσει επίσημα ο αγώνας στις 18 Σεπτεμβρίου. Πρώτα θα διανύσου κατά μήκος της ακτής την Πελοπόννησο μέσω της Αρχαίας Ολυμπίας και μικρών χωριών. Από τους ορεινούς δρόμους θα κινηθούν προς το Ναύπλιο για να μείνουν δύο μέρες να συνεχίσουν στην Επίδαυρο, στο μαντείο των Δελφών, τα Μετέωρα και την Ηγουμενίτσα από όπου θα φύγουν για Ανκόνα.

Θα κάνουν περίπου 130 με 200 χλμ την ημέρα γυρίζοντας τον χρόνο πίσω. Μπορεί να μην καθίσουν στην Πάτρα ούτως ώστε να τα απολαύσουν όλοι, αλλά θα ενημερωθούμε για την ακριβή ώρα προσέλευσης προκειμένου όσοι θέλουν να σπεύσουν να δουν τα οχήματα που δεν βγαίνουν συχνά από τα πάρκινγκ των ιδιοκτητών που τα προσέχουν σαν τα μάτια τους.

Τέλος, να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν δείξει τους τελευταίους μήνες οι λέσχες του κλασικού αυτοκινήτου της Ευρώπης για την Πελοπόννησο, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μία δυναμική που θα μπορούσε να εξελιχθεί με τους κατάλληλους χειρισμούς ως μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή μορφή τουρισμού για την περιοχή.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ