Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΆκης Τσοχατζόπουλος: «Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους, και...

Άκης Τσοχατζόπουλος: «Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους, και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν»

«Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους, και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών», τόνισε ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ.

«Ούτε το δάχτυλο στο μέλι έβαλα, ούτε δωροδοκήθηκα», σημείωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και υποστήριξε ότι καταδικάστηκε έπειτα από ενέργειες υπηρεσιών ξένων χωρών, συμμαχικών, που συνεργάστηκαν με την ΕΥΠ και άλλα πρόσωπα. «Συγκρούστηκαν για δικά τους συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών και υπονόμευσαν πολιτικούς στη χώρα μας».

Ο πρόσφατα αποφυλακισθείς, για λόγους υγείας, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε τα περί πολιτικής δίωξής του από τον Κώστα Σημίτη, με ευθύνη και του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «υπονόμευση» και «βρώμικο πόλεμο» σε βάρος του με σκοπό την εξόντωσή του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άλλαξε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και η χώρα αγόρασε τα F16 ενώ από τις επιτροπές και τον ίδιο είχαν προταθεί τα F15. Επανέλαβε το χαρακτηρισμό «Νονός» για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, γιατί, όπως είπε, «παρενέβαινε στην εξέλιξη διαφόρων θεμάτων». Επίσης μίλησε για προσπάθεια δωροδοκίας του, μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, από τη Λιβύη, την οποία αντέκρουσε.

«Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια», υποστήριξε και επανέλαβε ότι «δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

Σε ερώτηση για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι «οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρήζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τί είναι φυλακή δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά στις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως – σε αντίθεση με όσα λέγονταν – ο ίδιος δεν είχε ειδική μεταχείριση και ειδικές συνθήκες.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι σήμερα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ναι, τί να ψήφιζα; Δεν υπάρχει τίποτε άλλο».

Επίσης αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πολυτελή ζωή που απολάμβανε, λέγοντας πως ήταν ψευδή: «Δεν ισχύει τίποτα, ζω απλή ζωή, χωρίς πολλές δαπάνες. Ούτε μέσα έχω, ούτε σπίτια, ούτε τίποτα» και προσθέτει: «Εντάξει, έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά ήταν νόμιμη. διαφανής, έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα».
Για τον γάμο του στο Παρίσι με τη Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε ότι «υπήρξε πολύς μύθος γύρω από όλα αυτά. Ένα δείπνο ήταν, με 10 άτομα στο ξενοδοχείο». Επίσης είπε ότι «τη γυναίκα μου τη φυλάκισαν επειδή είναι η σύζυγός μου. Είναι παντελώς αθώα και πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στο ψυχιατρείο. Είχε δυσμενή μεταχείριση επειδή ήταν η γυναίκα μου».

Τέλος υπογράμμισε ότι τώρα που είναι σε εξέλιξη η υπόθεση στο Εφετείο προσδοκά αθώωση και δικαίωση, καθώς το πρώτο δικαστήριο ήταν στημένο, με κατασκευασμένες κατηγορίες.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ