Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑEuro 2004: Σαν σήμερα η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης- Όταν το...

Euro 2004: Σαν σήμερα η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης- Όταν το «Πειρατικό» άλωσε την Ευρώπη

Ηταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: Δεκατρία χρόνια πριν σαν σήμερα η Ελλάδα κατάκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε μια μαγική βραδιά που ο Οττο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς μας παίκτες στάθηκαν η αιτία να βγει στους δρόμους ο κόσμος κάθε ηλικίας.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι Έλληνες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ Η Εθνική έκανε δύο ήττες στα δύο πρώτα ματς του προκριματικού ομίλου.Η ομάδα έχοντας αποκλείσει στα ημιτελικά τη Τσεχία με 1-0 στην παράταση και στα προημιτελικά την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία με 1-0, ήρθε αντιμέτωπη στους πανίσχυρους Πορτογάλους των Ρονάλντο, Φίγκο, Ντέκο και Ρούι Κόστα. Οι διεθνείς μας ήταν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την επική κατάκτηση και το κατάφεραν από την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα μετά από κόρνερ του Μπασινά στο 57′.

«Σήκωσε το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω…», τραγουδούσαν εκστασιασμένοι οι Έλληνες οπαδοί στο Ντα Λουζ της Λισσαβώνας κι όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε το κύπελλο από τα χέρια του τότε προέδρου της UEFA, Λέναρντ Γιόχανσον, μαζί του «σήκωσε» κι όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Πηγή: thetoc.gr

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ