Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΑντιμετωπίζονται οι αναζωπυρώσεις στην ανατολική Μάνη - Ξεκίνησαν οι πρώτες καταγραφές ζημιών...

Αντιμετωπίζονται οι αναζωπυρώσεις στην ανατολική Μάνη – Ξεκίνησαν οι πρώτες καταγραφές ζημιών σε σπίτια

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές Κότρωνας και Σκουτάρι Λακωνίας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγραφές των ζημιών που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην ανατολική Μάνη πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Ήδη μία πρώτη αναζωπύρωση αντιμετωπίζεται σε μία μικρή χαράδρα ανάμεσα στις περιοχές Χρυσοπηγή και Σκουτάρι, και όπως τονίζει ο Βασίλης Ματαθαιόπουλος, το σημείο είναι πολύ δύσβατο και χρειάζεται αρκετή δουλειά, ώστε να υπάρξει πλήρης κατάσβεση. Παράλληλα σημειώνει ότι «όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι πάμε καλά».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρέπει να έχουν υποστεί ζημιές περίπου 10 σπίτια κυρίως στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι. Επίσης, η Αδαμαντία Τζανετέα ανέφερε ότι «επισκεπτόμαστε με κλιμάκιο τις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές και μιλάμε με τους κατοίκους, ώστε να έχουμε τα πρώτα στοιχεία για το μέγεθος των ζημιών».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ