Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ“Τελευταίο αντίο” στον πρώην δήμαρχο Άργους Δημήτρη Παπανικολάου - Τριήμερο πένθος στο...

“Τελευταίο αντίο” στον πρώην δήμαρχο Άργους Δημήτρη Παπανικολάου – Τριήμερο πένθος στο Άργος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου στο Άργος η εξόδιος ακολουθία του πρώην και επί 12ετία δημάρχου Δημήτρη Παπανικολάου.

Ο εκλιπών “έφυγε” χθες σε ηλικία 80 ετών , ήταν εκτός από δήμαρχος Άργους, δικηγόρος και πρόεδρος του “Συλλόγου Αργείων “Ο ΔΑΝΑΟΣ”.

Είναι συγκινητικό ότι ολόκληρη η κοινωνία του Άργους για τον Δημήτρη Παπανικολάου είχε μόνο καλά λόγια να πει, αφού το έργο του ήταν τεράστιο.

Με σημερινή του έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών και μετά από εισήγηση του κ. Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημητρίου Καμπόσου, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα, σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Άργους Δημήτρη Παπανικολάου και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος:

«ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα ευπατρίδη  πρώην Δήμαρχο Άργους Δημήτρη Παπανικολάου και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, που υπηρέτησε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος επί τρείς συναπτές τετραετίες και διακρίθηκε για την άρτια κατάρτισή του, την εργατικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος και την ηπιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο του τόπου μας και την εκτέλεση μεγάλων έργων που αναβάθμισαν την πόλη του Άργους και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 • Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος, πρώην Δημάρχου Άργους, Δημήτρη Παπανικολάου.
 • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του.
 • Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος του Δήμου μας από σήμερα.
 • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
 • Να ονομαστεί κεντρική οδός του νότιου τμήματος της πόλης μας σε οδό «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».
 • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους – Μυκηνών από ώρα 12η μεσημβρινή κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
 • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.
 • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 • Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας και τέλος
 • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ