Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΈνα τριήμερο πολιτισμού και αθλητισμού στην Ερμιόνη με… «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»!

Ένα τριήμερο πολιτισμού και αθλητισμού στην Ερμιόνη με… «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»!

Ένα ξεχωριστό τριήμερο επεφύλασσε για τον σύλλογο μας η ιδιαιτέρα πατρίδα της Προέδρου μας κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η Ερμιόνη. Φέτος ο Δήμος Ερμιονίδας με αφορμή την αναβίωση των αρχαίων αγώνων ”ΔΙΟΝΥΣΙΑ” έθεσε έναν σκοπό προσφοράς και ζωής, με ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό λιμάνι της Ερμιόνης που πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική εορτή ”ΚΛΗΔΟΝΑΣ”, αφιερωμένη και αυτή στο σύλλογο μας ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία – ενημέρωση (σε Video Wall) για την Τράπεζα εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών απο τα στελέχη του Οράματος.

 

Στο μήνυμα που έστειλε η πρόεδρος μας κυρία Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, ανάμεσα σε άλλα τόνισε τα εξής:

«Mε ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά χαιρετίζω την Αναβίωση των Αρχαίων Αγώνων «ΔΙΟΝΥΣΙΑ», μια πρωτοβουλία πολιτισμού, μια γιορτή του αθλητισμού που ταυτόχρονα γίνεται και ημέρα του ανθρωπισμού! Χάρη στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, η καρδιά του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ χτυπά σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την αγαπημένη μου Ερμιόνη, από όπου και θα σταλεί το πιο δυνατό μήνυμα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που τόσο το έχουν ανάγκη, και παλεύουν για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Μέσα από τον εθελοντισμό και την προσφορά γινόμαστε όλοι κοινωνοί της υπέρτατης έννοιας της ανθρωπιάς και κάνουμε την ελπίδα να χτυπά πιο δυνατά στην καρδιά όλης της κοινωνίας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους, μεγάλους και μικρούς, εκ μέρους των παιδιών του Ογκολογικού μας Νοσοκομείου και των μελών του Συλλόγου μας για τη συγκινητική συμμετοχή σας στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ και μέσα από αυτά στην μεγάλη οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Ερμιονίδας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βιτόριζα, τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Δημήτρη Σφυρή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης κύριο Χρήστο Δαγκλή και όλους τούς συντελεστές των Αγώνων που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο.

Εύχομαι σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία!

Σας ευχαριστώ!»

Αυτό το ”οδοιπορικό” αγάπης και προσφοράς συνεχίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο με αγώνες δρόμου , κολύμβησης αλλά και τα στελέχη του Συλλόγου μας να παρέχουν συνεχή ενημέρωση για την εύκολη διαδικασία που ακολουθείται ώστε κάποιος να γίνει εθελοντής δότης Μυελού των Οστών.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν πολύ ενθαρρυντικά, αφού ένας μεγάλος αριθμός ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα ζωής και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών, συμπληρώνοντας την ανάλογη αίτηση του συλλόγου μας.

 

Απο την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Δημήτρης Σφυρής έδωσε με τον τρόπο του στα Μ.Μ.Ε το «στίγμα» αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης: «ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2017: ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδα της συμπατριώτισσάς μας κας. Μαριάννας Βαρδινογιάννη μαζί με την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης και με την ευκαιρία των Διονυσίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ερμιονίδας δημιούργησαν σταθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ απέκτησαν άλλο ένα σκοπό εκτός αυτού της αναβίωσης των αγώνων.

 

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία και επέκταση αυτής της κοινωνικής δραστηριότητας που θα δώσει ελπίδα ζωής στα πάσχοντα παιδιά. Άμεσα εγώ έθεσα το θέμα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, όπου έγινε αποδεκτό το αίτημα δημιουργίας δικτύου σε όλους τους Δήμους Πελοποννήσου. Οφείλω να ευχαριστήσω το πλήθος των εθελοντών που έγιναν δωρητές μυελού των οστών και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την διοργάνωση των αγώνων με άμεση μάλιστα αποκατάσταση μετά το τριήμερο εκδηλώσεων της Ερμιόνης. Ευχαριστώ τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Για άλλη μια φορά η συνεργασία και ο δημιουργικός εθελοντισμός απέδειξαν ότι, παρ´ολο που έγιναν κι άλλες εκδηλώσεις το τριήμερο στην Ερμιόνη, η αγάπη για τον τόπο ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και δυσκολία.
Καλό ξεκίνημα σε ένα αγώνα κοινωνικής, πολιτιστικής και ανάπτυξης της Ερμιονίδας. Καλό καλοκαίρι»

Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές δίνοντας ραντεβού για του χρόνου!

Ερμιόνη, πατρίδα των κολυμβητικών και κωπηλατικών αγώνων!

«Πλησίον δε αυτού Διονύσου ναός μελαναίγιδος˙ τούτω μουσικής αγώνα κατά έτος έκαστον άγουσι, και αμίλλης κολύμβου και πλοίωντιθέασιν άθλα˙»Παυσανίας, 35.1.

Στα αρχαία χρόνια γιορτάζονταν στην Ερμιόνη τα Διονύσια προς τιμήν του Διόνυσου Μελαναίγιδος με τη διοργάνωση κολυμβητικών , κωπηλατικών – ιστιοπλοϊκών, και μουσικών αγώνων. Αυτοί είναι και οι πρώτοι αγώνες καταγεγραμμένοι στην Ελληνική ιστορία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ