Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑπό σήμερα τα μέλη του ΞΕΕ μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία πιστοποίησης...

Από σήμερα τα μέλη του ΞΕΕ μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία πιστοποίησης των καταλυμάτων ως «Boutique Hotels»

Την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης των καταλυμάτων ως «Boutique Hotels», ανακοίνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) σε σημερινή εκδήλωση παρουσία και της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Ήδη η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών πιστοποίησης των καταλυμάτων είναι από σήμερα στη διάθεση των επαγγελματιών.

Στην παρέμβασή της η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι το υπουργείο στηρίζει όλες εκείνες τις προσπάθειες που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και βοηθούν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Το υπουργείο, όπως είπε η υπουργός, δημιουργεί το πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες να δραστηριοποιηθούν. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μέσω ΕΣΠΑ πρόγραμμα για ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης, εστιάζοντας στην πρωτοβουλία του σήματος των Boutique Hotels, τόνισε ότι στόχος είναι το εν λόγω σήμα να αποτελέσει μέσο διάκρισης και προώθησης των ξενοδοχείων που προσφέρουν μοναδική εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκε ότι βασική προϋπόθεση ένταξης μια μονάδας σε αυτή την κατηγορία είναι το μέγεθός της να ανέρχεται έως τα 60 δωμάτια και να είναι 3,4 ή 5 αστέρων. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο για την αξιολόγηση ενός ξενοδοχείου «Boutique Hotel», αυτός διενεργείται σε 4 φάσεις μέσω μιας διαδραστικής ηλεκτρονικής διαδικασίας On Line.
Τέλος από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης ο κ. Τσακίρης στάθηκε και στο ζήτημα των σκουπιδιών επισημαίνοντας «ότι από τη μια υπάρχει η Ελλάδα μέσω των επιχειρήσεών της που προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από την άλλη υπάρχει η Ελλάδα που δεν μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια της».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ