Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑ1ο Εφηβικό δημιουργικό Τρίστρατο Τέχνης Αργολίδας- μουσική, μικρο-διήγημα και ντοκιμαντέρ 30 Ιουνίου...

1ο Εφηβικό δημιουργικό Τρίστρατο Τέχνης Αργολίδας- μουσική, μικρο-διήγημα και ντοκιμαντέρ 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου

Μουσική, μικρο-διήγημα και ντοκιμαντέρ 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου στο Φουγάρο

Με μία διήμερη γιορτή ολοκληρώνεται το 1ο εφηβικό δημιουργικό Τρίστρατο Τέχνης Αργολίδας, που φιλοξενεί το Φουγάρο και διοργανώνεται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το «Θεατροδρόμιο» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Δήμου Ναυπλιέων.

Θα ξεκινήσουμε την πρώτη ημέρα με την γνωριμία των δημοφιλέστερων μουσικών συγκροτημάτων και θα συνεχίσουμε με την παρουσίαση των ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες της Αργολίδας. Την δεύτερη ημέρα θα γίνει η παρουσίαση των μικροδιηγημάτων που δημιουργήθηκαν. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την τελετή βράβευσης όπου θα δοθούν βραβεία –έπαινοι, αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις προς όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«Οι έφηβοι ονειρεύονται, δημιουργούν και ντοκιμαντερ-ίζουν…» Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 7 μ.μ.

Με κινητό τηλέφωνο ή με απλή μηχανή λήψης, οι μαθητές/-τριες που παρακολούθησαν τα σεμινάρια ντοκιμαντέρ με τον Γιώργο Ζέρβα και τον Νίκο Βουτενιώτη, έρχονται στο Φουγάρο και μας παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες. Με πρώτη ύλη το περιβάλλον της Αργολίδας, τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, την προσωπική τους ζωή, τις εμπειρίες ή τις σχέσεις με τα οικεία τους πρόσωπα, οι επίδοξοι κινηματογραφιστές αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία τους και προσεγγίζουν δημιουργικά την 7η Τέχνη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
«Οι έφηβοι δονούν τον κόσμο» Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 9 μ.μ.

Έφηβοι μαθητές/-τριες της Αργολίδας έρχονται στο Φουγάρο και μας παρουσιάζουν τις προσωπικές μουσικές συνθέσεις, αυτοσχεδιασμούς καθώς και δημιουργίες άλλων συνθετών, δίνοντας μουσικό τόνο στη διήμερη γιορτή που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου μας! Την εκδήλωση επιμελείται ο Δημήτρης Δίπλας από το «Θεατροδρόμιο».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
«Οι έφηβοι γράφουν τα λογικά και τα άλογα της ζωής» Σάββατο 1 Ιουλίου στις 7 μ.μ.

Οι μαθητές/τριες που παρακολούθησαν το σεμινάριο μικροδιηγήματος με τον διακεκριμένο συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά, μας παρουσιάζουν τις ιστορίες μπονζάι που έγραψαν!

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ