Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα: Συνάντηση με τον Γ.Γ. Υπ. Μεταφορών...

Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα: Συνάντηση με τον Γ.Γ. Υπ. Μεταφορών και Υποδομών Θ. Βούρδα

Από τη συνάντηση των πολιτών, των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και των πολιτικών παραγόντων της Αργολίδας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών προέκυψαν τα εξής:

α) Θα εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας της γραμμής της Αργολίδας με κύριο τον Δήμο Ναυπλιέων από κοινού με τον ΟΣΕ. Η μελέτη εκτός των άλλων θα εξετάσει και θα προτείνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να καταστεί γρήγορα ελκυστική στο επιβατικό και τουριστικό κοινό.

β) Ξεκαθαρίστηκε πως στις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ) μπορούν να ενταχθούν μετρικές γραμμές όπως είναι η Κόρινθος-Μυκήνες-Άργος-Ναύπλιο.

Από τα παραπάνω θεωρούμε οτι δίνεται ώθηση στην προσπάθεια να επιστρέψει το τραίνο στο νομό, όμως θα επιμείνουμε ώστε να οριστούν σαφή χρονοδιαγράμματα τόσο ως προς την υλοποίηση της μελέτης όσο και ως προς την ένταξη της γραμμής στα επιδοτούμενα δρομολόγια.
Στην συνάντηση συμμετείχαν από την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα οι Βαγγέλης Ντάνης, Δημήτρης Παναγούλιας, Φρόσω Παπαθανασίου, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανος και Γιάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Μανόλης Δανούσης (Επιμελητήριο Αργολίδας), ο Γιάννης Κουλεντιανός (Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή) και η Άλκηστις Κοντογιάννη από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο (πρώην κοσμητορας της σχολής)

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ