Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗ"Πολύ δίκαιη" και "πολύ σοβαρή χαρακτήρισε την πρότασή της για τα δικαιώματα...

“Πολύ δίκαιη” και “πολύ σοβαρή χαρακτήρισε την πρότασή της για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ η πρωθυπουργός Μέι

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση που έκανε σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ να παραμένουν στη Βρετανία μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και δίκαιη και ότι η κυβέρνησή της θα παρουσιάσει την Δευτέρα πιο λεπτομερείς προτάσεις.
Οι ηγέτες της ΕΕ υποδέχτηκαν με σχετική καχυποψία την πρόταση που διατυπώθηκε αργά χθες το βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και δήλωσαν ότι παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα.
“Χθες το βράδυ έμεινα ικανοποιημένη που μπόρεσα να εκθέσω μια πολύ δίκαιη και πολύ σοβαρή πρόταση για τους πολίτες της ΕΕ, οι οποίοι διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση θα παρουσιάσει περισσότερο λεπτομερείς προτάσεις την Δευτέρα”, είπε η Μέι στους δημοσιογράφους πριν από τη σημερινή δεύτερη μέρα της Συνόδου.
“Θέλω να διαβεβαιώσω όλους εκείνους τους πολίτες της ΕΕ που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν φτιάξει τις ζωές και τα σπίτια τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι κανένας δεν θα χρειαστεί να φύγει. Δεν θα βλέπουμε οικογένειες να χωρίζονται”, συνέχισε και πρόσθεσε ότι επιθυμεί και ανάλογες εγγυήσεις για τους βρετανούς πολίτες που διαμένουν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με την Μέι, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα εντάσσονται στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ