Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου ΠΟΠ θα ταξιδεύσει στην Αμερική

Η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου ΠΟΠ θα ταξιδεύσει στην Αμερική

Ξεκίνησε η αποστολή τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου ΠΟΠ σε βιομηχανία για την μεταποίησή της σε κονσέρβα.

Η αποστολή του πρώτου φορτίου έγινε στα πλαίσια της Συνεργασίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγροτοκτηνοτρόφων Λεωνιδίου “Ο Άγιος Λεωνίδας” με την εταιρεία Παλίρροια Α.Ε., που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2017.

Με αφορμή αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία ο Συνεταιρισμός πιστοποιήθηκε με ISO 22000:2015 (HACCP) και οργάνωσε την διαδικασία συσκευασίας και διαλογής του προϊόντος σύμφωνα τα διεθνή πρότυπα Ασφάλειας των Τροφίμων.

Η κίνηση αυτή του συνεταιρισμού είναι μια οργανωμένη προσπάθεια εξωστρέφειας με στόχο την ουσιαστική αξιοποίηση του μοναδικού προϊόντος ΠΟΠ της περιοχής μας, δίνοντάς του προστιθέμενη αξία. Στην ουσία ανοίγει μια νέα διέξοδο στους παραγωγούς μας για την διάθεση του προϊόντος εκτός από αυτές που ήδη υπάρχουν (λαχαναγορά, λαϊκές, σουπερμάρκετ). Η δίοδος αυτή, δίνει ταυτόχρονα την δυνατότητα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γευτούν την μοναδική γλυκιά γεύση της μελιτζάνας μας, μέσω του δικτύου πωλήσεων της Παλίρροιας Α.Ε που δραστηριοποιείται σε 49 χώρες.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Εταιρείας, η μελιτζάνα θα μεταποιηθεί στις εγκαταστάσεις της και θα παραχθεί Ιμάμ σε κονσέρβα. Στην επισήμανση του προϊόντος θα υπάρχει η φράση “μελιτζάνα Τσακώνικη Λεωνιδίου ΠΟΠ”. Το μεταποιημένο προϊόν θα διατεθεί σε μεγάλο ποσοστό στην Αμερική.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός θα ήθελε να ευχαριστήσει αρχικά την εταιρεία Παλίρροια – Σουλιώτης Α.Ε. για την υποστήριξή της σε αυτό το νέο εγχείρημα, τους παραγωγούς που το υποστήριξαν και τέλος όλους όσους βοήθησαν να οργανωθεί και να υλοποιηθεί αυτή η συνεργασία. Τέλος καλεί όλους τους παραγωγούς να συμπορευτούν με τον συνεταιρισμό μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

http://www.leonidion.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ