Το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις Αποστόλου για τις διαδικασίες καταγραφής ζημιών από την χαλαζόπτωση

Tη βούληση της πολιτείας για άμεση καταγραφή των ζημιών και στήριξη των αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες πλήγηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης  Αποστόλου που συναντήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο  με εκπροσώπους ομάδων παραγωγών, βουλευτές , τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας , δήμαρχο Άργους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

- Advertisement -

Παρόντες στη συζήτηση-ενημέρωση και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασ. Κόκκαλης, ο Γ.Γ του Υπουργείου Χαρ. Κασσίμης  και ο διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές.

Όπως τονίστηκε και  από γεωπόνους της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας αλλά και από αγρότες η ζημιά από  το χαλάζι  είναι πολύ μεγάλη και σε μεγάλο τμήμα του Αργολικού κάμπου, στα όρια των δήμων Ναυπλίου και Άργους –Μυκηνών.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι θα κινηθούν σύντομα οι διαδικασίες  για καταγραφή των ζημιών  έτσι ώστε να κινηθεί ανάλογα και η διαδικασία  των  αποζημιώσεων που προβλέπονται.,

Εφ όσον μάλιστα η πληγείσα περιοχή κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  θα υπάρξουν  και αποφάσεις   για διευκολύνσεις των  πληγέντων αγροτών  ως προς τις οφειλές τους  σε εφορεία, ΕΦΚΑ κλπ

Από την πλευρά του ο κ.Κουρεμπές επισήμανε  την ανάγκη άμεσης υποβολής  δηλώσεων από τους παραγωγούς ώστε πολύ γρήγορα να γίνουν πι επισημάνσεις και  εκθέσεις από τους γεωπόνους , με στόχο  γύρω στο τέλος του φθινοπώρου ν α αποζημιωθούν  τα πυρηνόκαρπα (βερίκοκα) και τα κηπευτικά , αργότερα  δε τα εσπεριδοειδή , ελιές  κλπ.

Στην παρέμβαση του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και του ΕΛΓΑ για την άμεση  ανταπόκριση που επέδειξαν και ζήτησε, από την πλευρά του, να γίνουν όσο γίνεται γρήγορα οι διαδικασίες  καθώς το μέγεθος της ζημιάς είναι μεγάλο, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Άργους.

- Advertisement -

________________