Η τάρτα καρότου είναι υγιεινή, θρεπτική και αποτελεί το νέο trend στο χώρο της μαγειρικής. Σας προτείνουμε να την φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι αγοράζοντας τα παρακάτω υλικά.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125 γρ. βούτυρο
• λίγο κρύο νερό
• 1 πρέζα αλάτι
• 20 γρ. βούτυρο για τη φόρμα
Για τη γέμιση:
• 1 κιλό καρότα
• 2 κρεμμύδια, 80 γρ.
• 20 γρ. βούτυρο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
• 0,1 λ. νερό
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος light
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζυμώστε καλά μαζί όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από το χέρια. Όχι πολύ νερό, τόσο όσο να δέσουν τα υλικά. Στρώστε με τη ζύμη μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας και βάλτε τη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
2. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόψτε και τα κρεμμύδια. Βάλτε στη φωτιά το βούτυρο και το λάδι να ζεσταθούν και ρίξτε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν. Προσθέστε τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και ½ φλιτζάνι νερό και αφήστε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15΄περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
3. Ρίξτε στη φόρμα τη γέμιση των καρότων και ψήστε για 20’ περίπου σε θερμοκρασία 225ο στο κατώτερο διάζωμα του φούρνου.
4. Περιχύστε ομοιόμορφα την καροτόπιτα με τη κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την με μαϊντανό και ψήστε στο φούρνο για άλλα 5’.
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 19 -11-2024, ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του έργου…
Το Υπουργείο Πολιτισμού δρομολογεί την αποκατάσταση του συγκροτήματος των Οθωμανικών Λουτρών, στο Ναύπλιο. Στο πλαίσιο…
Η Περιφερειακή Επιτροπή προκηρύσσει τη διενέργεια μειοδοτικής φανερής και προφορικής δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου/των…
Γράφει ο Δημήτρης Σαλαπάτας Δικηγόρος Υποψήφιος της Βουλευτής με την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" Νομού Αργολίδας Σύμφωνα…
Ο Σύλλογος «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας» (μέλος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α –Υ) σε συνεργασία με το Σ.Δ.Υ Αργολίδας…
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ. Στο Κυριακάτικο παιχνίδι της…