Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 243.600 Ευρώ και 4 θέσεις εργασίας για τρία χρόνια εξασφάλισε ο Δήμος Ύδρας

- Advertisement -

Ο Δήμος μας εξασφάλισε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότηση 243.600 Ευρώ και 4 θέσεις εργασίας για τρία χρόνια για να στηρίξει τις κοινωνικές του δομές. Οι προσπάθειες μας έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς σε όλους τους τομείς. Συνεχίζουμε!

- Advertisement -

Ο Δήμος Ύδρας εξασφάλισε την χρηματοδότηση της λειτουργίας των δομών του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και του «Κοινωνικού Φαρμακείου» για τρία χρόνια μέσω της ένταξης τους σε πρόσκληση του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020», με στόχο την υποστήριξη των δημοτών που δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες τους στα βασικά αγαθά.
Η πρόταση με τίτλο «ΔΟΜEΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ» υποβλήθηκε από τον Δήμο Ύδρας σε συνεργασία με τον Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» μετά από επιτυχή αξιολόγηση. Η συνολική χρηματοδότηση φτάνει τις 243.360 Ευρώ.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής πρόκειται να λειτουργήσουν δύο δομές παροχής βασικών αγαθών για 3 χρόνια, οι οποίες θα στελεχωθούν με 4 άτομα (2 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και 2 στο Κοινωνικό Φαρμακείο).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ένα κατάστημα το οποίο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια. Το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και λοιπά παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Τα αγαθά που θα διανέμονται από τις δύο δομές θα εξασφαλίζονται από τα στελέχη τους μέσω τις ανάπτυξης συνεργασιών και δικτύωσης με εταιρίες και φορείς (πχ εταιρίες τροφίμων, φαρμακοβιομηχανίες) και με χορηγίες.

Η υλοποίηση της δράσης αυτής εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Ύδρας για την βελτίωση των παρεχόμενων Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους δημότες του. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει και την ίδρυση «Κέντρου Κοινότητας», του οποίου η έγκριση χρηματοδότησης λειτουργίας για επίσης 3 χρόνια αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα. Οι 3 δομές αυτές σε συνδυασμό με την λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών!

Ο Δήμος Ύδρας με στοχευμένες προσπάθειες θα διεκδικεί κάθε δυνατή χρηματοδότηση για την υλοποίηση δράσεων και έργων που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων του νησιού μας!

 

- Advertisement -