Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΒιβλική καταστροφή στην Πορτογαλία στους 62 οι νεκροί!

Βιβλική καταστροφή στην Πορτογαλία στους 62 οι νεκροί!

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Λεϊρία, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, με την κυβέρνηση να κηρύσσει τρεις ημέρες εθνικού πένθους.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων, ενώ ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι ακόμα πιο βαρύς, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. «Η προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε όσους μπορεί να βρίσκονται ακόμα σε κίνδυνο», προσέθεσε.

Πενήντα-επτά θύματα απανθρακώθηκαν μέσα ή κοντά στα αυτοκίνητά τους, αφότου οι φλόγες τους εγκλώβισαν ενώ κινούνταν κοντά σε αυτοκινητόδρομο. Δύο από του νεκρούς σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκλήθηκε από την πύρινη λαίλαπα, ενώ οι υπόλοιποι θάνατοι οφείλονται στις φλόγες και τους αποπνικτικούς καπνούς.

Το μεσημέρι της Κυριακής η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε τέσσερα μέτωπα.

Η Λισσαβόνα ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 360 στρατιώτες που θα βοηθήσουν τους περίπου 700 πυροσβέστες που ήδη μάχονται για να περιορίσουν τη φωτιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως ενεργοποίησε τον κοινοτικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, μέσω του οποίου άλλα κράτη-μέλη μπορούν να συνδράμουν την ιβηρική χώρα.

Η Γαλλία στέλνει τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ η Ισπανία ήδη παρέχει βοήθεια σε διμερές επίπεδο.

Πηγή: http://www.skai.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ