Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟ άνθρακας που μας πέταξε ο Κωστούρος και οι αλήθειες που πρέπει...

Ο άνθρακας που μας πέταξε ο Κωστούρος και οι αλήθειες που πρέπει να θυμόμαστε… από την συγκέντρωση του Πανναυπλιακού

Τελικά έγινε η πολυδιαφημισμένη χθεσινή συγκέντρωση των φίλων του Πανναυπλιακού που διοργάνωσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων και όπως ήταν φυσικό απέδειξε την βαθειά κρίση που υπάρχει στη πόλη γύρω από την πιο δοξασμένη ποδοσφαιρική της ομάδα.

Πριν την συγκέντρωση είχαμε πει ότι η πρωτοβουλία για την συγκέντρωση οφείλεται στην αντιπαλότητα των δημάρχων Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών.

Έκανε το λάθος ο Κωστούρος να μην δώσει χώρο στην διοίκηση του Πανναυπλιακού να κάνει την εκδήλωση της, το εκμεταλλεύτηκε ο πολιτικά πιο ώριμος Καμπόσος και έδωσε χώρο, η συγκέντρωση έγινε, πέτυχε και υπήρξαν και ευχές για συνεργασία και συμφιλίωση των δύο δήμων στον αθλητισμό, αλλά και σε όποιο άλλο τομέα το κλίμα είναι θετικό.

Μετά την εκδήλωση και το “αναπάντεχα” θετικό για πολλούς αποτέλεσμα της, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, που για μια ακόμη φορά δημιούργησε δυσαρέσκειες, έπρεπε κάτι να κάνει και σκέφτηκε μια εκδήλωση με την οποία θα διόρθωνε το προηγούμενο λάθος του με την έγκριση του χώρου.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων χθες πήρε το λόγο και για σχεδόν μισή ώρα, ως άλλος βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν, αναφέρθηκε στο Πνεύμα και τις αρετές του Αθλητισμού. Αναφέρθηκε στις σχέσεις που πρέπει να διέπουν τους συλλόγους, τις διοικήσεις κλπ… κλπ… Μπούρδες για την συγκεκριμένη εκδήλωση, χωρίς ουσία. Θέατρο και ανάγνωση μιας έκθεσης ιδεών του πρώτου έτους της Γυμναστικής Ακαδημίας.

Σε αντίστοιχη περίπτωση, όταν η ομάδα του Παναργειακού βρέθηκε στο σημείο μηδέν και όλοι σκέπτονταν την διάλυση της, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος πήγε στην συγκέντρωση με ένα επενδυτή, τον κ. Ροεινιώτη, ο οποίος υποσχέθηκε και έδωσε μέχρι τελευταίου ευρώ 250 χιλιάδες ευρώ και η ομάδα σώθηκε.

Ο κ. Κωστούρος χθες τι έφερε μαζί του;
Δεν είπε ότι διαθέσει ούτε ένα ευρώ, ούτε υποσχέθηκε την παραμικρή βοήθεια. Μάλιστα τόνισε ότι δεν θέλουμε να πάρουμε ή να ανακατευτούμε με τον Πανναυπλιακό που έχει την δική του νόμιμη διοίκηση.
Δηλαδή, γιατί έγινε η συγκεκριμένη συγκέντρωση;;;
Αυτό σαν πρώτο ερώτημα…


Στην αρθρογραφία μας πριν την συγκέντρωση είχαμε τονίσει ότι σε αυτή την εκδήλωση κάτι ουσιαστικό έπρεπε να περιμένουμε. Δεν το είδαμε. Περιμέναμε τον Άσσο από το μανίκι του κ. δημάρχου, αλλά αποδείχθηκε ότι ο θησαυρός ήταν  άνευ αξίας άνθρακες.

Πολλοί σήμερα, για διαφορετικούς λόγους, αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρξαν και θετικά αποτελέσματα από την συγκέντρωση και μαγεύτηκαν από το πλήθος των φιλάθλων του Πανναυπλιακού που πικραμένοι από την πορεία της ομάδας έδωσαν ένα βροντερό παρόν. Αηδίες κύριοι…

Στην όντως κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου που χωρά τον μέγιστο αριθμό των 90 καρεκλών υπήρξαν και άλλοι 20 όρθιοι, περιφερόμενοι και έξω από το κτήριο. Δεν είναι κακός ο αριθμός, ούτε φταίει ο κόσμος που έχει το παράπονο του για την πορεία της ομάδας με 4-5 διοικήσεις τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Αλλά ήταν τόσος ο κόσμος;

  • Είδαμε πάνω από 10-15 προπονητές στο Αργολικό ποδόσφαιρο.
  • Είδαμε 10-15 παράγοντες άλλων ομάδων ξένων προς τον Πανναυπλιακό.
  • Είδαμε πάνω από 10-15 παίκτες που δεν ανήκουν ή ανήκαν στον Πανναυπλιακό.
  • Είδαμε πάνω από 10-15 παράγοντες της αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, των βουλευτών, αντιδημάρχους.
  • Είδαμε πάνω από 7-8 δημοσιογράφους. Τι απέμεινε;;;
  • Περίπου 25-30 φίλαθλοι που οι περισσότεροι έχουν χρόνια να πλησιάσουν το γήπεδο.
    Είδαμε και μια ομάδα 8-12 ανθρώπων, μεταξύ των τελευταίων,  οι οποίοι μάχονταν κατά της τωρινής διοίκησης. Ανεξάρτητα όμως και από το αν έχουν δίκαιο, οι ίδιοι ήσαν απέναντι στην διοίκηση και πέρυσι που η ομάδα δεν είχε υποβιβαστεί.
    Κάποιοι μάλιστα ήσαν πολέμιοι και της προηγούμενης και της πιο προηγούμενης διοίκησης.

Ερώτημα δεύτερο:  Πόσο άραγε αγαπά η πόλη τον Πανναυπλιακό; Μήπως τον έχει ξεπεράσει ο χρόνος και τον θυμούνται οι μεσήλικες και γεροντότεροι πλέον μόνο;

Στην συγκέντρωση χθες βρέθηκαν 15-20 άνθρωποι που φαίνεται ότι για αυτούς έκανε την συγκέντρωση ο κ. Κωστούρος. Φώναξαν και μετά προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα.

Ποια είναι αυτή;

  • Ότι η διοίκηση του Πανναυπλιακού έχει ακόμη ένα χρόνο μέχρι την λήξη της θητείας της…
  • Ότι η διοίκηση του Πανναυπλιακού είναι η μόνη που μπορεί να προκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση…
  • Ότι η διοίκηση του Πανναυπλιακού είναι η μόνη που μπορεί να γράψει νέα μέλη…
  • Ότι η διοίκηση του Πανναυπλιακού αν συγκαλέσει Γ.Σ. σε αυτήν θα ψηφίσουν μόνο τα μέλη (ακούσαμε ότι σε ολόκληρη την αίθουσα μέλη ήσαν μόνο δύο)…
  • Ότι η διοίκηση του Πανναυπλιακού αν συγκαλέσει Γ.Σ. σε αυτήν θα ψηφίσουν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη (μάθαμε ότι δεν υπήρχε κανένα στην αίθουσα)…

Δηλαδή γιατί μάζεψες κ. Κωστούρο όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Αίθουσα;

Για να τους σταναχωρήσεις, αφού δεν είναι με την παρούσα διοίκηση και τους απέδειξε η βραδειά ότι είτε τους αρέσει είτε όχι η διοίκηση αυτή θα παραμείνει;

Για να τους ξεκαθαρίσεις ότι εσύ είσαι μπασκετικός, όπως είπες, άρα αδιάφορος για το ποδόσφαιρο και τον Πανναυπλιακό; (Το ξέραμε 3-4 χρόνια αυτό κ. δήμαρχε και από τις προηγούμενες διοικήσεις, που επίσης δεν βοήθησες), για αυτό και μας ξάφνιασες με την αναγγελία της εκδήλωσης και σκεφτήκαμε “μήπως έκρυβες κάποιον άσσο στο μανίκι”.

Την αποτυχία της εκδήλωσης κ. Κωστούρο πρέπει να την συνειδητοποίησατε και εσείς όταν είδατε ότι και αυτοί που ελπίζανε ότι χθες θα “έριχναν την μισητή διοίκηση” του Πανναυπλιακού εκνευρίστηκαν, φώναζαν, αντιδρούσαν και τελικά κατάλαβαν το φιάσκο και ότι τους οδηγήσατε χθες σε ήττα.

Συμπερασματικά

Εξελέγη μια επιτροπή για να δώσει ή να στείλει ένα ψήφισμα στη διοίκηση. Οκ και μετά; Όλοι κατάλαβαν ότι υπάρχει αδιέξοδο και ανεξάρτητα αν είναι καλή ή κακή η σημερινή διοίκηση θα συνεχίσει αν το επιλέξει να έχει την σφραγίδα στα χέρια της και θα συνεχίσει να κατεβάζει την όποια ομάδα τα οικονομικά και οι επιλογές της της επιτρέπουν.

Θα κλείσω με δυο λόγια για το αύριο.
Ο Πανναυπλιακός βρίσκεται στη γωνία και ετοιμοθάνατος, όπως ήταν και πέρυσι τέτοια εποχή, μια κατηγορία επάνω.

Όλοι ξέρουμε ότι η ανόρθωση του Πανναυπλιακού χρειάζεται χρήματα. Όσο περισσότερα, τόσο πιο σίγουρη η άνοδος. Θα βρεθούν όμως τόσα ώστε η άνοδος να συνοδευτεί με δημιουργία προϋποθέσεων και για επόμενη άνοδο στην Γ’ εθνική που πρέπει να είναι ο στόχος;

Αφού η πόλη και ο δήμαρχος δεν βοηθούν θα βοηθήσουν όσοι υπόσχονται σημαντική βοήθεια;

Τις ερχόμενες εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν οι φίλοι της ομάδας με πρώτον τον κ. Γιάννη Μαντζούνη θα βοηθήσουν και πόσο. Αν ο δήμαρχος Άργους κ. Καμπόσος ανταποκριθεί στα όποια αιτήματα του θέσει η διοίκηση Ψυχογιού και αν μπορεί να βγει κάτι ουσιαστικό από τις τουλάχιστον 2-3 ακόμη προτάσεις που φαίνεται ότι υπάρχουν στον ορίζοντα.
Κοντά είναι ο Αύγουστος, τα ερωτήματα θα έχουν τις απαντήσεις τους…

Μιχάλης Καζάς 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ