Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΦυλάκιση 40 μηνών χωρίς αναστολή στον Ρομά που συνελήφθη για άσκοπους πυροβολισμούς...

Φυλάκιση 40 μηνών χωρίς αναστολή στον Ρομά που συνελήφθη για άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι- Την εξαίρεση της έδρας ζήτησε η υπεράσπισή του

Ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον 23χρονο Ρομά, ο οποίος συνελήφθη στο Μενίδι για άσκοπους πυροβολισμούς, μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου.
Με την ανακοίνωση της απόφασης, που ουσιαστικά οδηγεί τον 23χρονο στη φυλακή, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη, ο συνήγορός του, Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας, κάνοντας λόγο για εξοντωτικη απόφαση που ελήφθη υπό το κλίμα των ημερών.
Έτσι, έχει διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται να ανέβει στην έδρα διαφορετική σύνθεση, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο που δίκασε τον 23χρονο θα αποφανθεί εάν θα του δοθεί ανασταλτικό στην έφεση επί τριετίας, ώστε να μη φυλακιστεί.
Ο συνήγορος του καταδικασμένου νεαρού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου.
Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ