Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΗ εκδήλωση του Πανναυπλιακού και το ανάστημα Καμπόσου ... Άρθρο του Μιχάλη...

Η εκδήλωση του Πανναυπλιακού και το ανάστημα Καμπόσου … Άρθρο του Μιχάλη Καζά

Μας ρωτούσαν ολόκληρη την χθεσινή ημέρα γιατί δεν αναφερόμαστε στα τεκτενόμενα γύρω από την υπόθεση της εκδήλωσης του Πανναυπλιακού. Η απάντηση ήταν απλή και την λέγαμε χθες. Θέλαμε να μην πρωτοστατήσουμε αυτή τη φορά και να μην αποκαλύψουμε τον τραγέλαφο του δημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωστούρου, που για μια ακόμη φορά έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του.  Θέλαμε να δούμε τις αντιδράσεις του κόσμου στο νέο ρεζιιλίκι που τον οδήγησε ο δήμαρχος του.

“Μιλαμε για την απολυτη ξεφτιλα!!!!Ο Καμπόσος φιλοξενει Πανναυπλιακο γιατι στο Ναυπλιο δεν του δοθηκε χωρος….!!Το Ναυπλιο καταντησε ουραγος του Αργους!!” … έγραφε χθες ο πρώην δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς στο προφίλ του!!!

Μέρες τώρα η διοίκηση του Πανναυπλιακού, αυτή που νόμιμα κατέχει τις θέσεις και χωρίς να την κρίνουμε με ποιοτικά κριτήρια σε αυτή την φάση, αποφάσισε να πάρει μια πρωτοβουλία και να διοργανώσει μια εκδήλωση. Νομίμως και πολύ λογικά απευθήνθηκε στον δήμο που ανήκει ο σύλλογος και ζήτησε τον χώρο που έκρινε σαν κατάλληλο. Ταυτόχρονα με την προσκόμηση του σχετικού εγγράαφου υπήρξαν και μια σειρά από τηλέφωνα με τον κ. Δήμαρχο και τον τοπάρχη της Αγίας Τριάδας.

Ευτυχώς που τα τηλέφωνα αυτά έγιναν με παρουσία μαρτύρων από την πλευρά της διοίκησης. Στα τηλέφωνα λοιπόν αυτά, ο κ. Κωστούρος, αλλά και ο τοπάρχης κ. Μαστοράκος ήσαν αρνητικοί στην παραχώρηση του χώρου. Στην αρχή λιγότερο, στην συνέχεια περισσότερο, στο τέλος κατηγορηματικά, όπως δήλωσε ο κ. Κωστούρος… “δεν θα μπορούσε να πάει κόντρα στον τοπάρχη του”. Οι δικαιολογίες και οι ανυπόστατοι υπαινιγμοί πολλοί και εύθραστοι.

Το θεατρικό δρώμενο αυτό τελείωσε κάποια στιγμή και οι υπεύθυνοι του Πανναυπλιακού έψαξαν να βρουν την λύση του θέματος τους, αφού κατ’αρχήν αποφάσισαν να μην αναβάλλουν την εκδήλωση που προγραμμάτιζαν και για την οποία το δημαρχείο τους έφραζε το δρόμο.

Δεν άργησαν να θυμηθούν πως υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Προχώρησαν τότε και κτύπησαν την πόρτα ενός άλλου δημάρχου. Κτύπησαν την πόρτα του Καμπόσου στο Άργος και μολονότι όταν η διοίκηση έκανε αυτό το βήμα, δεν ήταν και σίγουρη ότι ο δήμαρχος της παλαιάς “αντιπάλου” πόλης του Άργους θα τους δεχτεί, ανακουφίστηκαν όταν είδαν να τους περιμένει με το σύνηθες πλατύ χαμόγελο του.

Την χθεσινή ημέρα γεφυρώθηκε ένα χάσμα που βασάνιζε το Αργολικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, για πολλές δεκαετίες.

Ο Δημήτρης Καμπόσος, που είναι έξυπνος άνθρωπος, προφανώς θυμήθηκε ότι στην θέση του Πανναυπλιακού ήταν για πολλούς μήνες την προηγούμενη σεζόν και ο Παναργειακός που χαροπάλευε και τελικά με λίγο περισσότερη βοήθεια σήκωσε το ανάστημα του και είχε μια καλή πορεία.

Χθες ο Δημήτρης Καμπόσος έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο μακριά βλέπει και πόσο ευρύς είναι ο για πολλούς “άρρωστος” τοπικισμός του. Ο Καμπόσος ξέρει ιστορία και γνωρίζει πως στα μίση μεταξύ των πόλεων η απάντηση είναι αυτή που από τότε έδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, η ισχυροποίηση δια της ενότητας εμπρός στους κοινούς εχθρούς.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του τεχνολογικού άλματος, δεν επιτρέπετε να υπάρχουν διαφορές μεταξύ δύο πόλεων, που ίσως κάποιος επόμενος Καλλικράτης να τις ενοποιήσει κιόλας.

Για αυτό το πολύ χαρμόσυνο χθεσινό γεγονός, ίσως να πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον δήμαρχο Ναυπλιέων. Με το λάθος του στην αντιμετώπιση της ιστορικής ομάδας του Ναυπλίου και με τις αστείες απογευματινές ανακοινώσεις δημάρχου Κωστούρου και τοπάρχη Μαστοράκου,  για μια ακόμη φορά, μας έκαναν να συγκρίνουμε το ανάστημα των δημάρχων των δύο πόλεων μας. Δυστυχώς για τον κ. Κωστούρο δεν είναι καθόλου τιμητικό ότι έχει καταφέρει οι δημότες του να ευλογούν τον δήμαρχο της απέναντι πόλης και να ζητάνε ένα Καμπόσο στο Ναύπλιο.

Αν πάλι ο δήμαρχος Ναυπλιέων όντως μετά από ένα χρόνο θυμήθηκε ότι υπάρχει Πανναυπλιακός, ας ξανακαταθέσει τις προθέσεις του τις ερχόμενες εβδομάδες και μακάρι να έχει κάποιες ρεαλιστικές και χρήσιμες προτάσεις για την επανόρθωση του σωματείου στη θέση που του αξίζει.

Η εκδήλωση λοιπόν του Πανναυπλιακού θα γίνει με την βοήθεια του δημάρχου Άργους-Μυκηνών και θα αποτελέσει πέραν από το ψυχαγωγικό κομμάτι της και μια ευκαιρία για επιβεβαίωση της καλής γειτονίας στον αθλητικό χώρο, της ευγενούς άμιλλας και της διάθεσης συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Μιχάλης Καζάς

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ