Βραδιά αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη απο τον σύλλογο «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ»

- Advertisement -

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη ήχους, μελωδία και χρώμα, απόλαυσαν χορωδοί, μικροί και μεγάλοι, φίλοι και καλεσμένοι το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» με συνδιοργανωτές τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και την Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.

- Advertisement -

Ήταν μια χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Μέσα από τα κείμενα και την προβολή-παρουσίαση της αντιπροέδρου του Συλλόγου, κ. Χαράς Νίκα, ξεδιπλώθηκε η ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού άνδρα. Ο κόσμος που γέμισε την αίθουσα είδε και άκουσε τον ποιητή να αναφέρεται στην ελληνικότητα, στα κίνητρα που τον ενέπνευσαν να γράψει το Άξιον εστί, στη θέση του στη γενιά του `30, στον υπερρεαλισμό. «Από το ένα μέρος ήμουνα ο στερνός μιας γενιάς, που έσκυβε στις πηγές της ελληνικότητας κι από την άλλη ήμουν ο πρώτος μιας άλλης που δέχονταν τις επαναστατικές θεωρίες ενός μοντέρνου κινήματος», λέει ο ίδιος ο ποιητής για τον εαυτό του.

Τη βραδιά έντυσε με τα τραγούδια του Ελύτη η Μεικτή Χορωδία του συλλόγου με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη και τους Αναστασία Σταματοπούλου στο πιάνο, Άρη Μιχαλόπουλο στο μπουζούκι και Παναγιώτη Ρέντα στο τουμπελέκι.

Από τα μελοποιημένα ποιήματά του το Αρχιπέλαγος, Πουλιά στα χίλια χρώματα, το Δελφινοκόριτσο, Το χρυσό κλειδί, η Μαρίνα, Το τρελοβάπορο ήταν μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευσαν οι χορωδοί σε μουσική των Ηλ. Ανδριόπουλου, Μ. Θεοδωράκη, Λ. Κόκοτου και Δημ. Λάγιου.

Η Παιδική-Νεανική χορωδία με μαέστρο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου μάγεψε το ακροατήριο με τις μελωδικές φωνές και με τη σκηνική παρουσία. Ο μενεξές, η Μάγια, τα Τζιτζίκια και Το τρελοβάπορο έδωσαν το ιδιαίτερο χρώμα στη μουσική βραδιά. Είναι ευλογία για παιδιά 6, 7, 8 χρονών να έρχονται σε επαφή με μεγάλους Έλληνες ποιητές και μουσικούς δημιουργούς και αυτός είναι ένας από τους στόχους του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Γ. Σελλής, ο Δήμαρχος κ. Δημ. Καμπόσος, οι βουλευτές κ. Γ. Γκιόλας και Γ. Ανδριανός, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, Πρόεδροι συλλόγων και φορέων, γονείς και φίλοι των χορωδών.

Η Μεικτή χορωδία ετοιμάζεται για το φεστιβάλ που οργανώνει ο Δήμος Αιγίου στις 10 Ιουνίου 2017 ενώ η Παιδική – Νεανική Χορωδία προετοιμάζεται για την εμφάνισή της στο Λυγουριό.

 

 

 

- Advertisement -
 

________________