Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΣύσκεψη ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Πελοποννήσου

Σύσκεψη ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Πελοποννήσου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα (Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων).

Η ανακοίνωση-πρόσκληση έχει ως εξής:

«Με την ψήφιση του 4ο μνημονίου, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια, που ψήφισαν και τα άλλα κόμματα, και συμφωνούν όλοι τους με τους “θεσμούς” (ΕΕ και το ΔΝΤ ), μπαίνουν στο στόχαστρο ότι κατακτήσαμε με τα μπλόκα και τους αγώνες μας.

Προβλέπει την μείωση των συντάξεων από το 2019, την μείωση του αφορολόγητου από το 2020, επιβαρύνοντας με επιπλέον 660 ευρώ φόρο τον κάθε αγρότη και αγρότισσα. Προχωρούν στο σχεδιασμό να μην εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΦΚΑ όπως ισχύει φέτος ενώ θα φορολογούμαστε με βάση όχι το πραγματικό εισόδημα αλλά τα τεκμήρια διαβίωσης. Επιβάλλουν νέο χαράτσι στο νερό, πλήττοντας διπλά τους αγρότες, αφού θα το πληρώσουμε τόσο για την ύδρευση του αγροτικού νοικοκυριού, όσο και για άρδευση των καλλιεργειών μας.

Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Αυξάνεται κι άλλο η ανέχεια και η φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η ζωή μας στα χωριά.

Την ίδια στιγμή έχουμε καταστροφές στην παραγωγή από χαλαζοπτώσεις, παγετούς (Μαντινεία, Επίδαυρος, Νεμέα). Όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν, αυτές ήταν με αρκετή καθυστέρηση και πετσοκομμένες.

Ο μεγάλος για την εποχή καύσωνας, πριν δυο εβδομάδες, είχε σαν αποτέλεσμα να πλήξει την καρπόδεση στα ελαιόδεντρα κα. Όποια παραγωγή έχει μείνει, θα έχει να αντιμετωπίσει τον ελλιπή σχεδιασμό και την υποβάθμιση του ενιαίου προγράμματος της δακοκτονίας.Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου που και φέτος έχουν.

Την ίδια στιγμή μια σειρά αγροτικά προϊόντα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές(βερίκοκο, πατάτα, κηπευτικά).

Καλούμε όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν ενεργά στην σύσκεψη της ΟΑΣΠΠ, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Είναι μονόδρομος, να δυναμώσει ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους».

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ