Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΟκτώ αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον 50 φορές τους δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο-...

Οκτώ αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον 50 φορές τους δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο- Τα γιλέκα αυτοκτονίας ήταν ψεύτικα

Οκτώ αστυνομικοί πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές προκειμένου να σταματήσουν τους τρεις δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο, οι οποίοι φαίνονταν πως ήταν βομβιστές αυτοκτονίας που φόραγαν γιλέκα με εκρηκτικές ύλες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.
Οι τρεις δράστες οδήγησαν το βαν που είχαν ενοικιάσει εναντίον των πεζών στη Γέφυρα του Λονδίνου κατόπιν έτρεξαν προς την περιοχή του Μπόροου Μάρκετ όπου μαχαίρωσαν πολλούς ανθρώπους. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Τα γιλέκα αυτοκτονίας δεν ήταν αληθινά, αποδείχθηκε κατόπιν, σύμφωνα με τον αξιωματικό.
«Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους… Η πρωταρχική μας εκτίμηση είναι ότι έριξαν πενήντα βολές, στο σημείο, οι οκτώ αυτοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 50 φορές. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί» επισήμανε ο Μαρκ Ρόουλι.
Οι περισσότεροι αστυνομικοί στη Βρετανία δεν φέρουν όπλα και είναι ασυνήθιστο για τους αστυνομικούς να πυροβολούν.
«Η κατάσταση με την οποία ήταν αντιμέτωποι ήταν κρίσιμη: επρόκειτο για ζήτημα ζωής και θανάτου».
«Τρεις ένοπλοι άνδρες φορούσαν κάτι που φαίνονταν ως γιλέκα αυτοκτονίας. Είχαν ήδη επιτεθεί και σκότωσαν πολίτες, έπρεπε να τους σταματήσουμε αμέσως» τόνισε ο Μαρκ Ρόουλι.
«Αντιθέτως εγώ δεν εξεπλάγην καθώς όταν αντιμετώπισαν τα πρόσωπα εκείνα που φοβούνταν ότι ήταν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, οι ένοπλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι είχαν εξουδετερώσει την απειλή που αντιπροσώπευαν εκείνα τα πρόσωπα».
Ένας πολίτης τραυματίστηκε από πυρά κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Η ζωή του δεν κινδυνεύει.
Ο Ρόουλι επισήμανε επιπλέον ότι οι αρχές επανεξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των προσεχών εκδηλώσεων και οι πολίτες ενδέχεται να δουν επιπλέον αστυνομικούς, ένοπλους κι άοπλους, στην πρωτεύουσα.
«Θα δείτε επίσης αυξημένη παρουσία αστυνομικών προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών στις γέφυρες του Λονδίνου» τόνισε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.
Η χθεσινή επίθεση ήταν η δεύτερη σε διάστημα 3 μηνών όπου εμπλέκεται όχημα με το οποίο οι δράστες έπεσαν πάνω σε πεζούς σε γέφυρα του Λονδίνου.
«Είναι καιρός να πούμε “ως εδώ”» δήλωσε από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

 

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ