Διακόσιοι τραυματίες απο κιγκλίδωμα που υποχώρησε σε πλατεία του Τορίνου ενώ παρακολουθούσαν τον τελικό Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης

- Advertisement -

Κιγκλίδωμα υποχώρησε στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνου, όπου φίλαθλοι παρακολουθούσαν σε γιγαντοοθόνη τον αγώνα Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης.

- Advertisement -

 
Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τραυματίστηκαν σχεδόν διακόσιοι άνθρωποι, πάντως κανείς τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη

Ο τραυματισμός των οπαδών της Γιουβέντους που παρακολουθούσαν τον αγώνα οφείλεται στον πανικό που δημιουργήθηκε για κάποια δευτερόλεπτα: η ξαφνική απομάκρυνση από την πλατεία μεγάλου αριθμού ατόμων, έκανε πολλούς άλλους να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με σειρά μαρτυριών, λίγο πριν υποχωρήσει το κιγκλίδωμα, είχαν ακουστεί πολλοί κρότοι από βαρελότα, που κάποιοι μπορεί να πίστεψαν πως ήταν πυροβολισμοί. Τρέχοντας για να απομακρυνθούν, πολλοί οπαδοί πάτησαν σπασμένα μπουκάλια και τραυματίστηκαν.

 
«Η αιτία του συμβάντος είναι ο πανικός. Θα προσπαθήσουμε τώρα να καταλάβουμε πώς ακριβώς δημιουργήθηκε», δήλωσε ο νομάρχης του Τορίνο, ο Ρενάτο Σακόνε.

- Advertisement -