Πιλοτικό πρόγραμμα του υπ. Παιδείας και του ΕΕΛΛΑΚ προσφέρει τη δυνατότητα σε εφήβους να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες

- Advertisement -

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία code+create, το οποίο προέρχεται από την προγραμματική συμφωνία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ανοιχτών τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, παρέχει τη δυνατότητα σε εφήβους να συμμετάσχουν σε μαθήματα προγραμματισμού, ρομποτικής, τρισδιάστατης εκτύπωσης, σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά και δικτυακούς τόπους.

- Advertisement -

 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 15-18 ετών, ενώ τα τμήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί απαρτίζονται από εφήβους από την Ελλάδα και πρόσφυγες-μετανάστες.

Η συγκεκριμένη δράση βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, ωστόσο στόχος από το επόμενο έτος θα είναι να επεκταθεί σε οκτώ μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν προσφυγικοί καταυλισμοί. Στόχος, επίσης, της δράσης, είναι η συνεργασία μεταξύ των μαθητών για μια κοινή εμπειρία μάθησης, ενώ θα αποκτούν παράλληλα ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες είναι απαραίτητες σε εκπαιδευτικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τα μαθήματα του πιλοτικού προγράμματος τα οποία γίνονται στα αγγλικά, πραγματοποιούνται στην Αθήνα κάθε Σάββατο και Κυριακή, σε δύο ομάδες 20 μαθητών με δύο εκπαιδευτές σε κάθε μάθημα. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι ελεύθερα προσβάσιμο στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης https://elearn.ellak.gr, ενώ κάθε μάθημα είναι διαδραστικό, παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να πειραματιστούν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, στο τέλος κάθε εβδομάδας, οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα όσα έμαθαν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -