Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η κρητική γη υποδέχεται τον πρώην πρωθυπουργό - Σήμερα η...

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η κρητική γη υποδέχεται τον πρώην πρωθυπουργό – Σήμερα η ταφή στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ

Μέσα σε κλίμα πένθους και συγκίνησης, τα Χανιά, o τόπος που τόσο αγαπούσε, «δέχτηκαν» νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (31/6) τη σορό του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.
Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 20:20 στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».
Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα.

Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.
Την σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, που θα συνεχιστεί έως τις 13:00 όποτε και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση πριν από την ταφή στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 15:00 σήμερα το μεσημέρι.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στον τάφο που είχε φτιάξει για τον ίδιο και την σύζυγο του.
Στην εκκλησία υπήρξε άγημα του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας που απέδωσε τιμές.
Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ το 9ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής μετά από απόφαση του δημάρχου θα παραμείνει σήμερα κλειστό.

Ράγισε καρδιές ο Κυριάκος στον επικήδειο για τον πατέρα του
Συγκλόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειο που εκφώνησε κατά την εξόδιο ακολουθία του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.
«Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες τον έπαινο. Δεν ήθελες πολλά για να ταφείς. Σου έφτανε να είσαι μαζί με τη Μαρίκα σου», ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Στερνή σου επιθυμία ήταν να μη σταλούν στεφάνια στην κηδεία σου, αλλά να φυτέψουμε ένα δάσος στα βουνά της Κρήτης. Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε ανάμεσα από Συμπληγάδες. Και σήμερα η Ελλάδα δείχνει αποσβολωμένη μπροστά στους Λαιστρυγόνες και στους Κύκλωπες μιας μεγάλης κρίσης».
«Τα λόγια σου δεν είναι για να μας θυμίζουν τι θα είχε συμβεί, αν… Ήξερες, άλλωστε, ότι η ιστορία δεν γράφεται με αν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολιτική παρακαταθήκη του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του, ενώ τόνισε: «Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου».
«Τώρα περνάει στη δική μας γενιά το χρέος να πολεμήσουμε το λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Χιλιάδες συμπολίτες μας θα χύσουν ένα δάκρυ βουβό», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Και πρόσθεσε, με τρεμάμενη φωνή: «Σου είπα αυτά που ήθελα και με είδες εκεί που ήθελες. Ήσουν η κολόνα του σπιτιού μας, ένας βράχος στον οποίο βρίσκαμε καταφύγιο για τις μικρές ή μεγάλες μας ανησυχίες».

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ