Το μωσαϊκό είναι το πιο ωραίο γλυκό ψυγείου και πολύ εύκολο να το φτιάξεις μόνη σου και να καλέσεις τους φίλους σου να το απολαύσετε παρέα. Ακόμη και να μην έχεις ιδέα από μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για αρχάριες.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) κακάο
250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
3. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
6. Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.
7. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Η Βότκα Μολότοφ, σε παραγωγή του Χρήστου Τριπόδη και της εταιρείας Μέθεξις στην Κόρινθο. Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του…
Ο Παναργειακός τιμωρήθηκε από την ΔΕΑΒ με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, γιατί στον αγώνα…
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφτεί την Αργολίδα το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου.…
Στην τιμή των 0,25€/kg προσφέρουν από 1/1/2025 προς τις βιομηχανίες χυμοποίησης τα πορτοκάλια οι Αγροτικοί…
Ένα δικό τους show υψηλής ραπτικής αποφάσισαν να δώσουν 3 κοπέλες μέσα στους ελληνικούς αγρούς.…
Πιο φθηνό είναι το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με την περσινή χρονιά Όπως ανέφερε ο…