Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕξάρθρωση 6μελους εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών σε Άργος και Ναύπλιο- Καταζητείται ακόμη...

Εξάρθρωση 6μελους εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών σε Άργος και Ναύπλιο- Καταζητείται ακόμη ένα άτομο

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου Αργολίδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (30.5.2017) το πρωί και σήμερα (31.5.2017) το πρωί, σε περιοχή του Ναυπλίου Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, πέντε (5) ημεδαποί, τρείς (3) άνδρες, ηλικίας 18, 19 και 47 ετών, αντίστοιχα, μία (1) 45χρονη και ένας (1) ανήλικος, καθώς και ένας (1) 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, που περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 39χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου Αργολίδας.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των μελών της εγκληματικής ομάδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -23,5- γραμμαρίων,
 μικροποσότητα κάνναβης,
 δύο (2) ζυγαριές ακριβείας,
 αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών
 το χρηματικό ποσό των -413,65- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
 ηλεκτρονικές συσκευές και γεωργικά μηχανήματα, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, γιατί αποπειράθηκε να προμηθευτεί από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 39χρονου, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ