Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑ4ος δότης μυελού των οστών από τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Αργολίδας και το...

4ος δότης μυελού των οστών από τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Αργολίδας και το Χάρισε Ζωή

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι ένας ακόμη εθελοντής δότης που έγραψε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας «Δεσμοί Αίματος» στη δεξαμενή του κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή» δώρισε πρόσφατα πολύτιμο μόσχευμα σε έναν ασθενή με καρκίνο του αίματος, χαρίζοντας του/της νέα ελπίδα ζωής.
Η συνεργασία αυτή Δεσμοί Αίματος και Χάρισε Ζωή απέδωσε καρπούς, 4 μοσχεύματα μέχρι στιγμής, το τέταρτο της Λένας μας τα λόγια περιττεύουν όταν μας περιγράφουν την εμπειρία τους αυτοί οι άνθρωποι.

Τα λόγια της Λένας

Βρέθηκα στο Ναύπλιο μια ηλιόλουστη Κυριακή για να συνοδεύσω το μικρό μου παιδί στο 9ο ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟ πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών για το αγώνισμα που είχε επιλέξει.
Στον προαύλιο χώρο του γηπέδου ήταν οι εθελοντές του συλλόγου ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ που σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή ” του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ έκαναν ενημέρωση και δειγματοληψία για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.
Αγώνας εντός γηπέδου, Αγώνας και εκτός με μια μικρή – μεγάλη διαφορά. Εντός γηπέδου ήταν αγώνας δύναμης, υγείας και τεχνικής και Εκτός γηπέδου ήταν αγώνας ζωής, επιβίωσης, υγείας και αγάπης.
Μετά από συζήτηση με τους εθελοντές της ομάδας του συλλόγου ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ συμπλήρωσα την αίτηση και πήραν το δείγμα μου – λίγο σάλιο. Βλέπεις μερικές φορές τα πολύτιμα πράγματα μπαίνουν σε πολύ μικρές συσκευασίες.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια δέχτηκα ένα τηλεφώνημα (ήταν Δεκέμβρης του 2016) από τον γιατρό κο ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗ ο οποίος μου ανακοίνωσε πως βρέθηκα συμβατή με έναν νεαρό κάπου πολύ μακριά (δεν θα ξεχάσω ποτέ την φωνή του… αυτά τα πρώτα λόγια). Μια ήρεμη δύναμη η φωνή του.
Μου εξήγησε πως η διαδικασία της λήψης των κυττάρων μου θα είναι ανώδυνη δηλαδή πως με 3.000.000 κύτταρα μυελού των οστών σώζουμε μια ζωή και ότι ο οργανισμός μας παράγει 500.000.000 την ημέρα. Απειροελάχιστο στο να σώσουμε μια ζωή. Εγώ ως αιμοδότρια και αιμοπεταλιοδότρια γνώριζα μερικά πράγματα.
Όχι όμως πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχουμε όλοι μας και δεν κοστίζει τίποτα. Τόσο απλά μπορούμε να ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΖΩΗ σε έναν συνάνθρωπο μας.
Η κινητοποίηση του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» για τις εξετάσεις μου ήταν άμεση.
Η γιατρός του ΚΕΔΜΟΠ με πήρε τηλέφωνο την επόμενη μέρα για να με καθοδηγήσει στις πρώτες αιματολογικές εξετάσεις μου στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ καθότι είμαι κάτοικος Αθηνών.
Ήρθε λοιπόν η ημερομηνία της λήψης των κυττάρων μου… ένιωθα ΥΠΕΡΟΧΑ, έκανα τις αυξητικές ενέσεις για να βγει ο μυελός των οστών στο αίμα και να συλλεχθεί. Η φίλη μου ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ήταν το στήριγμα μου και της έκανε εντύπωση το πόσο απλά και εύκολα ήταν όλα.
Πήγαμε στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ το πρωί και με φροντίδα, αγάπη και ασφάλεια έγινε η λήψη του μοσχεύματος.
Ευτυχία στα πρόσωπα όλων. ΕΥΚΟΛΑ, ΑΝΩΔΥΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.

Σώζεις, δίνεις χαρά σε μια ζωή που μετρά τις ώρες ώστε το μικρό παιδί να συνεχίζει να μεγαλώνει φυσιολογικά μαζί με την η οικογένεια του.

Μαζί μου ήταν η φίλη μου ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ (εργάζεται στο Αττικόν νοσοκομείο), ο μεγάλος μου γιός, η ανηψιά μου, η καλή μου φίλη ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τον Αργύρη Γεωργακόπουλο.
Σας ευχαριστώ που έζησα αυτή την ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ.

Ναι !! Η μικρή συσκευασία του δείγματος μου έγινε ΜΕΓΑΛΗ και ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ.
Λένα Κοροβίλα

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ