Συνέδριο για την Διπλή Σταδιοδρομία των Αθλητών στο Ναύπλιο

- Advertisement -

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού) διοργανώνουν Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Διπλή Καριέρα: Κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διπλή Σταδιοδρομία των Αθλητών (DC4AC)».

- Advertisement -

Το Συνέδριο που θα γίνει στις 2 Ιουνίου 2017 στο Βουλευτικό, στην πόλη του Ναυπλίου, έχει ως σκοπό την προώθηση της διασφάλισης ενός πιο ασφαλούς μέλλοντος για τους αθλητές όταν η αθλητική τους καριέρα ολοκληρωθεί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει τις εργασίες του ή τμήμα εκ των ομιλιών που θα πραγματοποιήσουν κορυφαίοι αθλητικοί ακαδημαϊκοί, και όχι μόνον. Στόχος του Συνεδρίου είναι επίσης και η επανένταξη των επαγγελματιών αθλητών στην αγορά εργασίας μετά το τέλος της αθλητικής σταδιοδρομίας τους.

Στο συνέδριο θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την έννοια της διπλής σταδιοδρομίας των αθλητών προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη διπλή σταδιοδρομία των αθλητών, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάλληλης πολιτικής, νομικού και δημοσιονομικού πλαισίου.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός συνόλου ελάχιστων απαιτήσεων ποιότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα αυτό, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για εθνικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις διπλής σταδιοδρομίας παρέχοντας διαφάνεια και εγγυήσεις για την ασφάλεια, την ποιότητα και την προστασία των αθλητών συμπεριλαμβανομένων των αθλητών του εξωτερικού. Θα δοθούν, επίσης, εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για την διπλή σταδιοδρομία των αθλητών καθώς θα παρουσιαστούν ειδικές ρυθμίσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο Συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν αθλητικοί φορείς, όμιλοι, αθλητές, καθηγητές αθλητισμού, επιτροπές αθλητισμού καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει.

Πληροφορίες για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο http://www.dc4ac.eu/.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη διοργάνωσης του Συνεδρίου κα Καρβουνά στο τηλέφωνο 210-9400033 ή στο e-mail [email protected]

 

 

 

 

 

- Advertisement -

________________