Η σοκολατόπιτα είναι από τα πιο ωραία γλυκά. Μπορεί τώρα το καλοκαίρι να νομίζετε ότι θα σας πέσει βαριά ωστόσο μπορείτε εύκολα να την συνδυάσετε με παγωτό.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. τσαγιού βούτυρο (μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη)
600 γρ. σταγόνες σοκολάτας (300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις δύο ειδών σταγόνες σοκολάτας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί.
Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα.
Ρίχνετε ομοιόμορφα από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα.
Αλείφετε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο και με ένα μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα κάθετα και οριζόντια.
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 45′ μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο του.
Αν θέλετε, αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Η Ελλάδα είναι για πολλούς ένας ονειρεμένος προορισμός διακοπών. Αλλά πόσο ελκυστική είναι για μόνιμη…
Η ομάδα του Άργους πανηγύρισε την δύσκολη νίκη απέναντι στην ομάδα του Ιωνικού με 29-26…
Επικράτησε του Παναργειακού η Ηλιούπολη με 1-0, σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση, δυνατές φάσεις για…
Σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με το protothema.gr προχώρησε το κυβερνών κόμμα μετά τη…
Αναγγελία θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024. 1.-Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα…
Ο Παναργειακός υποδέχεται την Ηλιούπολη στο Δ.Α.Κ Άργους (16/11, 16:30) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής…