Featured

Συνελήφθη 36χρονος από το Ναύπλιο για Αρχαιοκαπηλία- Προσπάθησε να πουλήσει Κούρο για 200.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες την 24-5-2017 στην Κόρινθο , από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 63 ετών, για παράνομη κατοχή και μεταφορά, προς περαιτέρω διάθεση, αρχαίου κινητού μνημείου μεγάλης αξίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα για την ταυτοποίηση άγνωστου άνδρα που κατέχει ένα αρχαίο αντικείμενο, τα οποία προσπαθεί να πωλήσει, έναντι του χρηματικού ποσού του 200.000 ευρώ, εντοπίσθηκε ο ανωτέρω μαζί με ένα άλλο άτομο, εντός αυτοκινήτου στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου και αποφασίσθηκε ο έλεγχός τους.
Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, κάτω από τη θέση του συνοδηγού, εντός σακιδίου, ένας (1) αρχαίος κούρος αποτελούμενος από τέσσερα (4) συνανήκοντα μέρη.
Το ανωτέρω αρχαίο αντικείμενο, επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται για έναν (1) αναθηματικό κούρο, από μάρμαρο της Νάξου, ο οποίος αποτελείται από τέσσερα (4) συνανήκοντα τμήματα, συνολικού μήκους -47- εκατοστών, του οποίου δεν σώζονται τα κάτω άκρα, από τα γόνατα και κάτω. Χρονολογείται στην Αρχαϊκή περίοδο (550 π.Χ.) εξαιρετικής αρχαιολογικής αξίας, υπαγόμενο στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το κατασχεθέν αρχαίο αντικείμενο θα παραδοθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για φύλαξη και περαιτέρω εκτίμηση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 36χρονου στο Ναύπλιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και σαράντα δύο (42) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Επίσης κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027: Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για Επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου

Τα προγράμματα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο,…

5 ώρες πριν

Γενική Συνέλευση Ομίλου Φίλων Ομογενών και Φιλελλήνων Άργους “Αη Γιάννης” Καποδίστριας

Γενική Συνέλευση Ομίλου Φίλων Ομογενών και Φιλελλήνων Άργους "Αη Γιάννης" Καποδίστριας. Το ΔΣ του Ομίλου…

5 ώρες πριν

Ο δικηγόρος του 55χρονου που συνελήφθη στο Άργος για παιδική πορνογραφία μιλάει στην κάμερα του argonafpliatv

Ο δικηγόρος του 55χρονου που συνελήφθη στο Άργος για παιδική πορνογραφία Ευάγγελος Τζερεμές μιλάει στην…

8 ώρες πριν

Έναρξη δράσεων Συλλόγου Καρκινοπαθών Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” (βίντεο)

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ενημερώνει για τις δράσεις που…

8 ώρες πριν

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδος: Κεντρικά σημεία της πόλης του Άργους χρήζουν παρεμβάσεις για την αυτόνομη διέλευση των ατόμων με αναπηρία

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου "ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ", ο …

10 ώρες πριν

Στα δικαστήρια Ναυπλίου ο 55χρονος που συνελήφθη στο Άργος για παιδική πορνογραφία (βίντεο)

Στον ανακριτή και εισαγγελέα Ναυπλίου σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 μεταφέρθηκε ο 55χρονος  που συνελήφθη…

10 ώρες πριν