Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι πεντανόστιμα και μπορούμε με αυτά να φτιάξουμε υπέροχα γλυκά σε λίγο χρόνο. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μία πεντανόστιμη ροδακινόπιτα που δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι!
ΥΛΙΚΑ:
• 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. baking powder
• 120 ml λάδι
• 120-130 ml χλιαρό νερό
• 150 γρ. καστανή ζάχαρη
• 4-5 ζουμερά ροδάκινα
• 1 κ.γ. κανέλα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• λίγο γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε το λάδι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
3. Κόβουμε σε μια λεκάνη τα ροδάκινα (αφού τα καθαρίσουμε) σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αναμιγνύουμε καλά.
4. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Βάζουμε σε ταψί (28 εκ.) το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράσσουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι ή ανοίγουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC (πάνω και κάτω αντίσταση) για περίπου 50 λεπτά.
Το Κεφαλάρι είναι ένα βαρόμετρο για τα νερά της περιοχής. Η κάμερα του ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ Tv…
Έρχεται η 2η Γιορτή Γκόγκας του Δήμου Άργους Μυκηνών! Μετά την περσινή επιτυχία, η 2η…
Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με ηλιοφάνεια να κυριαρχεί το…
Ο προπονητής του Παναργειακού Γιώργος Βαζάκας ανέλαβε την ευθύνη των τελευταίων ηττών και παραιτήθηκε από…
Τραγικός είναι ο επίλογος στις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αναζητούσαν…
Ένα από τα πιο δημοφιλή ταξιδιωτικά site στον κόσμο το Time out δημοσιοποίησε την λίστα…